0
ATP

FOTO: STARSPORT

TENISKI SVET PRIŽELJKUJE NOVI OKRŠAJ DVOJICE TITANA: Evo kada je najrealnije da dođe do 60. jubilarnog duela Đoković – Nadal!

Objavljeno: 21.02.23 u 16:50

Brojne prepreke na putu dvojice legendarnih tenisera sprečavaju mnoštvo međusobnih borbi!

‘Prvi reket sveta’, Novak Đoković, počeo je svoju 377. nedelju na vrhu ATP liste i tako se izjednačio sa slavnom Nemicom, Štefi Graf. Dok ruši rekorde Nole se u srpskoj prestonici sprema za nove izazove koji ga očekuju u nastavku godine.

Baš kao i prethodne sezone, razlozi koji nemaju dodirnih tačaka sa sportom Đokovića odvajaju od terena mnogih poznatih turnira. Još uvek nije poznato da li ćemo gledati Srbina na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama, gde su još na snazi zabrane za ulazak nevakcinisanim stranim državljanima.

U svakom slučaju, jasno je da će Nole nastupati na ATP turniru u Dubaiju, gde se očekivao i nastup njegovog najvećeg rivala, Rafaela Nadala. Ipak, popularni Španac zbog povrede neće igrati na prestižnom takmičenju, pa je svet tenisa ostao uskraćen za potencijalni 60. jubilarni međusobni susret dvojice legendarnih sportista.

S obzirom da je Novakovo učešće na Indijan Velsu i Majamiju pod znakom pitanja, a male su šanse da će Rafa rizikovati sa povredom i tako odvojiti sebe duže vreme sa terena, pogotovo u periodu kada počinju mečevi na njegovoj omiljenoj podlozi (šljaci), shodno tome se očekuje da bi do prvog ovosezonskog duela moglo da dođe na turniru u Monte Karlu.

Novak u ovom trenutku vodi sa 30:29 u pobedama.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter