0
Evropske lige

Dusan Bajevic Sahrana Dragoslav Sekularac Seki 10. Januar 2019. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

NEPOŽELJAN U ZVEZDI, POŠTOVAN U GRČKOJ: Dušan Bajević dobio veliko priznanje! (VIDEO)

Objavljeno: 21.02.23 u 09:55

Nekadašnji trener Crvene zvezde je emotivno reagovao prilikom dodele nagrade

Proslavljeni jugoslovenski trener, Dušan Bajević, dobio je veliko priznanje od Grčke „Gazete“ a nakon održanog govora, nije mogao da sakrije emocije pa je pustio i koju suzu.

Bajević je skoro celu trenersku karijeru proveo u Grčkoj, gde je vodio ekipe poput: AEK-a, Olimpijakosa, PAOK-a i Arisa. Takođe je bio i trener Crvene zvezde u sezoni 2006/2007. Njega su tada navijači oterali nakon što se klub nalazio u teškoj situaciji.

– Veoma je teško posle toliko godina udovoljiti svima. Volim Grčku, puno mi je pomogla evo već 35 godina. Sa svojom porodicom, to mogud a kažem, preživeo sam rat i nikada to neću zaboraviti- Što se tiče posla, postigli smo mnogo. Hvala puno Gazeti, budite dobri. Uzbudljivo je dobiti priznanje za moj rad – poručio je Bajević.

 

 

Inače, navijači Zvezde su Bajevića oterale 10. marta 2007. godine na utakmici sa Vojvodinom. Na poluvremenu je bilo 0:2 a sa Severa se orilo: Dušane odlazi, Dušane odlazi, Dušane odlazi...

Bajević je uzeo svoj kaput i napustio teren u toku same utakmice, što mu tadašnji predsednik Zvezde, Dragan Stojković Piksi, nikad nije oprostio.

– Procenio sam da je situacija u kojoj se nalazi klub teška, da moram da se obratim javnosti i saopštim da je Dušan Bajević podneo neopozivu ostavku na mesto šefa stručnog štaba. Čin nije dostojan renomea Crvene zvezde i to, bez obzira na sve, nije smelo da se dogodi jer je klub iznad svakog pojedinca. Lično sam razočaran ovakvim gestom. Šta je trebalo da uradi Rafa Benitez iz Liverpula kada je gubio na poluvremenu od Milana u finalu Lige šampiona (0:3)? Verovao je i na kraju pobedio – rekao je Stojković tada.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter