0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarićki

TALENTOVANA BRAĆA SREĆNA U ČUKARIČKOM: Jedan voli Ronalda, a drugi Mesija – evo kako su ocenili jedan drugog!

Objavljeno: 20.02.23 u 18:01

Bilo je teško igrati protiv Zvezde.

Čukarički je poražen u derbiju Mozzart Bet Superlige Srbije na gostovanju Crvenoj zvezdi (3:0). Nadali su se Brđani da će pružiti jači otpor šampionu, ali su dva rana gola usmerila meč u pravcu koji je odgovarao lideru na tabeli. Ipak, bilo je i pozitivnih strana u ekipi Dušana Kerkeza. Pre svega, to se odnosi na mlade igrače, starter je bio Igor Miladinović, a tokom meča šansu je dobio i njegov mlađi brat, Uroš.

– Iskreno, imao sam tremu pred meč protiv Crvene zvezde na njihovom stadionu, ali onu pozitivnu. Opet, zadovoljan sam kako sam ušao u utakmicu, i uopšte partijom, ali bi bolje bilo da smo ostvarili drugačiji rezultat. Prelepo je igrati pred tolikim brojem navijača, u sjajnoj atmosferi. Kao ekipa smo mogli mnogo bolje, ali ćemo se truditi da to popravimo u nekim drugim mečevima. Mogao sam i do gola, Borjan je skinuo taj udarac. Probaću opet, jedna će ući – kazao je Igor Miladinović, koji je potom dodao:

– Zaista je bilo teško igrati protiv vrlo iskusne Zvezdine odbrane, koja ima mnogo iskustva i u evropskim mečevima. Pokušavao sam da izbegavam duele, da im pobegnem kad god sam bio u prilici.

Igorov mlađi brat Uroš, momak koji je sezonu počeo sa omladincima Čukaričkog, dobio je takođe priliku u finišu susreta protiv Crvene zvezde.

– Slažem se sa Igorom, zaista je bilo lepo igrati u takvoj atmosferi, to je ono što svaki fudbaler priželjkuje. Bilo je još lepše kad sam kročio na teren. Imali smo samo motiv više da se dokažemo pred širokim auditorijumom – kazao je Uroš Miladinović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

U Čukaričkom nisu imali vremena za tugovanje posle prvog poraza u nastavku sezone, već su se okrenuli duelu protiv Kolubare.

– Očekujem pobedu, kao i uvek – kazao je Igor, a na to se nadovezao Uroš:

– Naravno, moramo do trijumfa.

Stariji od braće Miladinović ipak je upozorio da Kolubara neće biti lak rival.

– Sa ekipom iz Lazarevca imamo negativan skor, dobili su nas dva puta u tri meča u Super ligi. To je sasvim dovoljno da ih ozbiljno shvatimo, uostalom kao i svaku drugu ekipu protiv koje igramo, slabih rivala u ligi nema. Pogotovo u drugom delu sezone, svi su se dobro pojačali.

Pohvalio je ekipu koja će narednog petka (18 časova) gostovati na Banovom brdu Čukaričkog i Uroš.

– Vrlo su organizovana ekipa, više će se verovatno fokusirati na kontre nego na posed. Svakako su vrlo zanimljiv tim, koji je i blizu plasman u plej-of.

Igor je zadovoljan dosadašnjim učinkom u tekućoj sezoni.

– Zadovoljan sam, igrao sam protiv Spartaka, dobio šansu od starta protiv Crvene zvezde. Trudiću se da budem još bolji – kazao je stariji od braće Miladinović, a potom se nadovezao Uroš:

– Imam još parvo da igram za omladince, tu sam sa mojim vršnjacima. I naravno, jedva čekam poziv šefa struke da se pridružim prvom timu.

Uroš je istakao Igorove najveće kvalitete:

– Tehnika i brzina – kazao je mlađi od braće Miladinović, na šta je stariji uz osmeh uzvratio:

– Uroš takođe ima odličnu tehniku, ali je ipak malo sporiji od mene.

Navela su braća koja su pre četiri godine zajedno došla iz kruševačke škole fudbala “Knez Lazar” u Čukarički zanimljivu činjenicu:

– Od malena se takmičimo, bukvalno u svemu, pa i na fudbalskom terenu. Imali smo sreću da nas je na jednom turniru u Čačku zapazio sadašnji koordinator Omladinske škole Đorđe Aćimović, koji nas je i doveo u Čukarički.

Zanimljivo, braća Miladinović imaju različite fudbalske idole. Uroš je prvi odgovorio na to pitanje:

– Ronaldo!

Odmah se ubacio i Igor:

– Mesi, možda zbog visine – nasmejao se popularni Džin.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter