0
Košarka

FOTO: STARSPORT

GEST ZA PAMĆENJE: Legendarni Grk završava karijeru i igraće košarku u kolicima! (FOTO)

Objavljeno: 20.02.23 u 23:27

Svaka ekipa ima pravo na dva člana koji nemaju invaliditet!

Proslavljeni grčki košarkaš, Nikos Papas, odlučio je da završi profesionalnu karijeru i zaigra košarku u kolicima. Grk neće promeniti dres kluba u kojem je proveo najveći deo uspešne karijere, pa će se shodno pravilima postati jedan od dva igrača u timu koji nemaju invaliditet. Ekipa Panatinaikosa biće jača za sjajnog šutera.

Papas je tokom karijere osim ‘zelenog’ (2013-2020) nosio dres Hapoela, Zelene Gore i AEK-a. U redove velikana iz Atine vratio se na početku aktuelne sezone kako bi završio karijeru. Odigrao je samo jedan meč u grčkom prventsvu i odlučio da se posveti novom izazovu.

FOTO: STARSPORT

Nikos uveliko pomaže košarkašima u kolicima i dugo ima želju da im se priključi u takmičenju, kako bi dao pravi primer.

-Osećam da sam deo ove grupe od kad je ona nastala i učestvujem u njenim aktivnostima svakako. Panatinaikos je savez i moramo da postavljamo primer u sportu i da uključimo sve ljude, bez obzira na njihovo stanje, pol, starost – poručio je Papas.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter