0
Košarka

BELGRADE, SERBIA - OCTOBER 31: Alexey Shved of Khimki looks on during the 2019/2020 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 6 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Khimki Moscow Region at Aleksandar Nikolic Hall on October 31, 2019 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

ALEKSEJ ŠVED OTKRIO: „Duško Vujošević me je želeo u Partizanu!“

Objavljeno: 20.02.23 u 10:30

Otkrio i koji legendarni ruski košarkaš je bio blizu crno-belog dresa!

Ruski košarkaš Aleksej Šved uvek je velika zvezda, gde god igrao, a posebno u Rusiji.

O njegovim košarkašim kvalitetima, ne treba trošiti reči – i danas, sa 34 godine predstavlja jednu od glavnih uzdanica moskovskog CSKA.

Međutim, otkro je da kao veoma mlad bio blizu da obuče dres Partizana, nakon što ga je Duško Vujošević ‘namirisao’ kao veliki talenat.

Sećam se da sam imao 18 ili možda 19 godina, čuo sam da me je trener Vujošević želeo u svom timu. Partizan je čak krenuo u proces da me dovede, ali nije se dogodilo. Tada sam bio deo CSKA, oni nisu želeli da me puste i to je bilo to. Nije se dogodilo. – rekao je Aleksej.

BELGRADE, SERBIA – OCTOBER 31: Alexey Shved of Khimki in action during the 2019/2020 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 6 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Khimki Moscow Region at Aleksandar Nikolic Hall on October 31, 2019 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Potom je otkrio još nešto – Andrej Kirilenko je bio na pragu potpisa za beogradske crno-bele!

Nešto slično kao i sa Andrejem Kirilenkom, znam da je i on bio vrlo blizu Partizana, mislim da je bio još bliži nego ja, imao je i ugovor, ali je otišao u NBA. Dešavaju se takve stvari tokom karijere. – istakao je Šved u razgovoru za Mozzart Sport.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter