0
Košarka

Kup Radivoja Koraca, kup Srbije, finale Crvena Zvezda - Mega kosarka, Nis, Srbija 18.2.2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ZVEZDA OSTAJE VLADAR KUPA: Crveno-beli na krilima Nedovića i Dobrića odbranili „Žućkovu levicu“!

Objavljeno: 18.02.23 u 22:53

Crveno-beli su opravdali ulogu favorita

Košarkaši Crvene zvezde su novi-stari osvajači Kupa Radivoja Koraća, pošto su u velikom finalu savladali ekipu Mege sa 96:79.

Nešto bolje otvaranje je imao aktuelni šampion i osvajač „Žućkove levice“, sve kreće krađom i lakim poenima Luke Vildoze, a potom i odlična igra na postu Luke Mitrovića.

VESTI O ZVEZDI:

Ipak, Mega je znala kako da uzvrati, a to je šut za tri poena. Prvo je spolja bio precizan Kazelon, a potom i Danko Branković tako da je Mega bila u egalu na samom startu.Veoma brzo videli smo i prvu trojku Crvene zvezde, koja je delo Branka Lazića.

Prelep flouter Ognjena Dobrića vraća crveno-belima prednost na ovom meču. I pored koša uz faul Alekse Uskokovića, klub sa Malog Kalemegdana sa dve trojke Nedovića odlazi na +7. Do kraja deonice Mega je uspela da se vrati i sa prednošću završi prvu deonicu.

Kup Radivoja Koraca, kup Srbije, finale Crvena Zvezda – Mega kosarka, Nis, Srbija 18.2.2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U drugu deonicu košem Nemanje Nedovića uz faul bolje ulazi Crvena zvezda, a veoma brzo svoje prve poene postiže i Filip Petrušev nakon uigrane akcije. Videli smo i jednu prelepu fintu Mitrovića, koji je na iskustvo izbacio Brankovića.

Nastavlja se izvanredna serija crveno-belih u Nišu, prvo na sjajnu asistenciju Kampaca pogađa Nedović, a potom Petrušev ukucava loptu pored Brankovića. Pokušava Mega šutem spolja da se vrati u meč, nova trojka Kazelona.

Kup Radivoja Koraca, kup Srbije, finale Crvena Zvezda – Mega kosarka, Nis, Srbija 18.2.2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sjajna kombinacija ekipe Mege, alej-up dodavanje Kazelona za zakucavanje i nove poene Danka Brankovića. Do kraja prvog poluvremena Zvezda je uspela da se odvoji dobrom i čvrstom igrom na obe strane parketa.

Pogotkom Kazalona sa linije penala je otvoreno drugo poluvreme. Odličan početak Mege koja uspeva da se spusti zaostatak na pet poena. Zna kako da uzvrati i Ognjen Dobrić, polaganjem po levoj strani.

Prva trojka Rorija za -4, ali na isti način na drugoj strani uzvraća fenomenalni Dobrić. Drži se Mega u meču s obzirom da je rezultat konstantno na četiri razlike. Lepa dodavanja Fakunda Kampaca koji koriste igrači Zvezde.

Kup Radivoja Koraca, kup Srbije, finale Crvena Zvezda – Mega kosarka, Nis, Srbija 18.2.2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Odlična igra Zvezde u nastavku treće deonice, pre svih Ognjena Dobrića omogućava aktuelnom šampionu da se odvoji na +15. U završnih deset minuta crveno-beli su uspeli da uđu sa sigurnom prednošću.

Izvanredan prodor Nemanje Nedovića na startu četvrte deonice vraća crveno-bele na maksimalnu razliku. U nastavku je Mega ostala bez večeras veoma važnog Danka Brankovića, koji je napravio maksimalnih pet faulova.

Izuzetna igra Zvezde u nastavku treće deonice omogućila im je da na kraju ovaj meč privedu kraju i odnesu zasluženu pobedu u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Kada je reč o statistici Ognjen Dobrić je ubacio 24 poena, Nedović 20, Petrušev 15, Mitrović 14. Na drugoj strani najefikasniji bio Kazalon sa 15, a pratili su ga Uskoković i Kovačević sa 13 poena.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter