0
Atletika

FOTO: ASS

POVREDA IVANE ŠPANOVIĆ, SRBIJA SLAVI NOVU ŠAMPIONKU: Milica Gardašević je nova ‘kraljica’!

Objavljeno: 18.02.23 u 18:49

Atletska dvorana u Beogradu ovog vikenda 18. i 19. februara poprište je borbi najboljih atletičara naše zemlje i domaćin Prvenstva Srbije u dvorani za seniorke i seniore kao i Prvenstva Srbije u višebojima za mladje juniore i juniorke.

Na samom početku, prisutnima se obratio direktor Srpskog atletskog Saveza Slobodan Branković.

„Pre par dana imali smo priliku da organizujemo „Belgrade Indoor Meeting“. Zahvalio bih se svim sudijama, volonterima, tehničlkim licima koji su organizovali prelep događaj. Danas i sutra, najbolji atletičari Srbije bore se za titulu najboljeg. Oni koji se bore za normu za odlazak na Evropsko prvenstvo sada imaju priliku. Verujem da će mnogi oboriti svoje lične i nacionalne rekorde, na to ste nas već navikli. Zvanično otvaram prvenstvo Srbije za seniore i seniorke”, rekao je Branković.

Neverovatni preokreti dešavali su se u ženskom skoku udalj. Viđeno je fenomenalno takmičenje i još bolji rezultati.

Fantastična Milica Gardašević (VNS) skočila je do ličnog rekorda u prvoj seriji skoka udalj  i zabeležila rezultat od 6.73 m, potom je u drugoj i trećoj seriji prestupila, da bi u četvrtoj ponovo skočila još dalje do 6.74 m. U petoj seriji još jednom je prestupila, da bi u šestoj skočila čak do 6.90 m, što je trenutno drugi rezultat na svetu u skoku udalj.

Ivana Vuleta (VNS) je u prvoj seriji skočila  6.60 m, dok je u drugoj zabeležila sjajan skok od 6. 81 m koji joj na kraju nije bio dovoljan za prvo mesto na Prvenstvu države. Nažalost u trećoj seriji osetila je bol u nozi i odlučeno je da ipak poslednje tri serije neće skakati.

FOTO: ASS

“U principu, ovo je trebalo da bude poslednje takmičenje pred Evropsko prvenstvo, na kraju sam morala da prekinem takmičenje pošto sam osetila neki bol u stopalu. Nastupala sam u Berlinu gde nisam planirala, poremetilo me je koncepcijski i fizički podloga. Radim ono što radim, etapa po etapa i ostaje da napadnem to zlato po četvrti put. Nešto sam i naučila kroz karijeru! Besmisleno je forsirati bilo šta, prosto, ne želim da se pogorša. Prosto reakcija na promenu podloge i promenu iz Berlina. Ništa što treba da brine, imam dve nedelje da se odmorim i da odem za Istanbul.  Volim da nastupam kod kuće, to su mi oduvek bila omiljena takmičenja i u 33. godini skačem sa našim najmlađim i najperspektivnijim takmičarkama. Ja sam za njih tu i svi znaju da od mene mogu da očekuju maksimalnu podršku, trudim se da im pomognem na svaki mogući način. Drago mi je da i ja učestvujem u njihovom razvijanju, a sa druge strane sam i ja zahvalna na podršci koju imam”, zaključila je Vuleta.

Neizvesno takmičenje vodilo se i u bacanju kugle, do četvrte serije vodio je Asmir Kolašinac (OAK) sa 20.36 m, nakon čega ga je u petoj seriji prevazišao Armin Sinančević (CZB) koji je bacio 20.56 m, a u šestoj seriji je zabeležio sjajan rezultat od čak 21.19 m. Tim rezultatom Armin je pobedio i poneo titulu prvaka države.

Najbolji rezutat u skoku uvis ostvario je Emir Rovčanin (POP) rezultatom 2.11 m. Iza njega je bio Nikola Mujanović (VNS) sa 2.08 m.

Aleksa Kijanović (OAK) izdominirao je u kvalifikacijama na 60 m. Srpski atletičar istrčao je ovu deonicu za 6.67 s, a norma za Evropsko prvenstvo iznosi 6.63 s. U finalu je Kijanović  trčao ponovo svoj “talični rezultat “od 6.66 sekundi koji je ove sezone ponovio po peti put.

U trci na 1500 m najbolje vreme ostvarila je Teodora Simović (NOP) koja je ovu deonicu istrčala za 4 minuta 30 sekundi i 88 stotinki.

Boško Kijanović (OAK) pobedio je u trci na 400 m vremenom 47.16 s.

U trci na 60 m kod seniorki slavila je Milana Tirnanić (CZB) sa 7.34 s, dok je drugoplasirana bila Ivana Ilić (PBG) sa 7.41 s.

Ostali rezultati nalaze se na sledećem linku – https://serbia.opentrack.run/sr-latn/x/2023/SRB/23psdsen/event/ .

Drugog dana Prvenstva države očekuje nas zanimljivo takmičenje u muškom skoku udalj, kao i trke na 60 m prepone, na 200 m, 800 m i 3000 m. Detaljnu satnicu takmičenja i startne liste možete  naći u prilogu.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter