0
Košarka

Kup Radivoja Koraca, kup Srbije, finale Crvena Zvezda - Mega kosarka, Nis, Srbija 18.2.2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

(POLUVREME) ZVEZDA VODI U NIŠU: Mega u završnici uspela da smanji zaostatak!

Objavljeno: 18.02.23 u 21:51

Zanimljiva utakmica u Nišu

Košarkaši Crvene zvezde i Mege igraju meč finala Kupa Radivoja Koraća, a rezultat posle prvih 20 minuta je 51:44.

Nešto bolje otvaranje je imao aktuelni šampion i osvajač „Žućkove levice“, sve kreće krađom i lakim poenima Luke Vildoze, a potom i odličnom igrom na postu Luke Mitrovića.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Ipak, Mega je znala kako da uzvrati, a to je šut za tri poena. Prvo je spolja bio precizan Kazelon, a potom i Danko Branković tako da je Mega bila u egalu na samom startu.Veoma brzo videli smo i prvu trojku Crvene zvezde, koja je delo Branka Lazića.

Prelep flouter Ognjena Dobrića vraća crveno-belima prednost na ovom meču. I pored koša uz faul Alekse Uskokovića, klub sa Malog Kalemegdana sa dve trojke Nedovića odlazi na +7. Do kraja deonice Mega je uspela da se vrati i sa prednošću završi prvu deonicu.

U drugu deonicu košem Nemanje Nedovića uz faul bolje ulazi Crvena zvezda, a veoma brzo svoje prve poene postiže i Filip Petrušev nakon uigrane akcije. Videli smo i jednu prelepu fintu Mitrovića, koji je na iskustvo izbacio Brankovića.

Nastavlja se izvanredna serija crveno-belih u Nišu, prvo na sjajnu asistenciju Kampaca pogađa Nedović, a potom Petrušev ukucava loptu pored Brankovića. Pokušava Mega šutem spolja da se vrati u meč, nova trojka Kazelona.

Sjajna kombinacija ekipe Mege, alej-up dodavanje Kazelona za zakucavanje i nove poene Danka Brankovića. Do kraja prvog poluvremena Zvezda je uspela da se odvoji dobrom i čvrstom igrom na obe strane parketa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter