0
Košarka

FOTO: twitter/@NBA

MLADE NADE OTVORILE OL-STAR VIKEND: Tim „Pau“ bolji od tima „Noa“! (VIDEO)

Objavljeno: 18.02.23 u 09:45

Zvezde u usponu pokazali šta umeju

Noćas je počeo NBA Ol-star događaj u Solt Lejk Sitiju a na meniju su bili mečevi igrača koji igraju prvu i drugu sezonu u najjačoj ligi sveta.

Za razilku od prethodnih, ove godine je nadmetanje budućih zvezda bilo je nešto drugačije koncipirano. Umesto jedne utakmice, videli smo mini turnir, gde su igrana dva polufinala do 40 poena i finale u kom je pobednik bio prvi tim koji postigne 25 poena.

Svaka ekipa je imala po 7 igrača a treneri su bili nekadašnji NBA asevi: Pau Gasol, Žoakim Noa, Deron Vilijams i Džejson Teri.

Tim Pau“ je u prvom polufinalu pobedio „Tim Deron“ sa 40:25. Pogotovo su se istakli Hoze Alvarado sa 13 poena i Paolo Bankero sa 9 poena i 5 skokova.

U drugom polufinalu, „Tim Žoakim“ je popbedio „Tim Džejson“ sa 40:32, a presudila je trojka Kventina Grejmsa na 37:32. Grejms je imao 13 poena a pratio ga je Mobli sa 8 poena i po 2 skoka, asistencije, krađe i blokade.

U velikom finalu, „Tim Pau“ je pobedio „Tim Žoakim“ sa 25:20 a trojku za pobedu postigao je Alvarado, koiji je zasluženo poneo titulu MVP-a takmičenja zvezda u usponu.

 

 

Hoze je bio izuzetno srećan i ponosan na sebe.

Ja sam iz Njujorka. Imam osećaj da igram Ol-star svaki put kada igram sa drugarima u parku – izjavio je Alvarado.

Lagao bih kada bih rekao da sam mogao da predvidim ovako nešto. Verujem u sebe sto odsto, ali ovako nešto nisam mogao ni da sanjam – rekao je košarkaš Pelikansa.

Ol-star događaj se nastavlja u subotu kada su na pogramu takmičenje u izazovu spretnosti, zatim u brzom šutiranju trojki i nadmetanje u zakucavanjima, dok će u noći između nedelje i ponedeljka uslediti glavni događaj, meč između „Tima Lebron“ i „Tima Janis„.

Podsećamo, dvostruki uzastupni MVP i srpski reprezentativac, Nikola Jokić, igraće u „Timu Lebron„.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter