1
Evrokupovi

FOTO: Screenshot/YouTube

SJAJNI PARTIZAN ODOLEO I ODNEO POBEDU U MOLDAVIJI: „Crno-beli“ slave Gomeša i Popovića!

Objavljeno: 16.02.23 u 22:58

Velika pobeda jedinog preostalog srpskog predstavnika

Fudbaleri Partizana savladali su na gostovanju moldavski Šerif rezultatom 0:1 u oviru prvog meča 1/16 finala Lige konferencija.

Zbog zategnutih političkih odnosa u Tiraspolju, ovaj meč se igra u Kišinjevu pred praznim tribinama.

Videli smo nešto agresivniji pristup „crno-belih“ u uvodnih pet minuta meča. Ipak, prvi šut u okvir gola, uputio je fudbaler domaće ekipe, Abdul Tapsoba ali je Popović bio na pravom mestu i sugurno intervenisao.

Dosta loši vremenski uslovi otežavaju igru u ovom trenutku. Igra se na sredini terena međutim ni jedni ni drugi ne uspevaju da sprovedu svoje ideje u delo.

Preživeo je sada Partizan. Tapsoba je prvo pogodio prečku a onda nakon odbitka Popović brani zicer Badola. Nastavlja se opsada gola srpske ekipe, pao je Diop u kaznenom prostoru nakon čega su igrači Šerifa tražili penal ali sudija smatra da je prelako pao.

 

 

Konačno su se „crno-beli“ oslobodili pritiska. Usledila je dobra lopta Belića za Gomeša, koji je ostavio Markoviću, međutim ovaj nije uspeo da uputi udarac. Partizan i dalje nema ni jedan šut ka golu domaće ekipe.

Prvi žuti karton na utakmici dobio je Kristijan Belić. Potpuno nepotrebno, šutnuo je loptu sa mesta prekršaja i sudija mu je ovim stavio do znanja da ovakve stvari neće tolerisati. Novi pokušaj Šerifa i ponovo odlično interveniše Popović, koji se ispružio i skinuo udarac kapitena, Talala.

Evo konačno prvog šuta za Partizan. Igrao se 41. minut kada je Rikardo Gomeš, iz naizgled nemoguće pozicije, uputio snažan šut ali je golman ostao hladnokrvan.

Vodi Partizan! Poveo je loptu Gomeš u situaciji 3 na 3, šutirao i savladao Kovala. Nakon udarca napadača „crno-belih“ lopta je zakačila defanzivca Šerifa i prevarila golmana. Idealan kraj prvog dela igre za srpskog predstavnika.

 

 

Odmah na startu drugog poluvremena, Partizan ostaje sa igračem manje. Igor Vujačić je u 50. minutu zakasnio sa izlaskom i u prevelikoj želji da dođe do lopte, pokupio je otvorenim đonom kapitena Šerifa, Talila. Sudija Osmers je nakon gledanja snimka pokazao direktan crveni karton Vujačiću.

 

 

Gordan Petrić ne želi ništa da prepusti slučaju i pravi prvu izmenu u gostujućem sastavu. Mihajlo Ilić je ušao umesti Kristijana Belića. Umalo je Partizan duplirao vođstvo u 60. minutu. Odlično je Menig nanizao nekoliko protivničkih igrača ali je njegov pokušaj zaustavio Koval.

Igrači Šerifa kruže oko gola srpskog tima i pokušavaju da nađu rupu u odbrani ali bez previše uspeha. u 71. minutu druga izmena u redovima Partizana. Andrade menja umornog Meniga a Petrić pojačava levu stranu.

Moglo je sada da bude opasno po „crno-bele„. Natho je faulirao protivničkog igrača na ivici kaznenog prostora. Atijemven je ubacio loptu na peterac, ali je Popović bio siguran u skoku.

Odlično se brane igrači Partizana i ne dozvoljavaju Moldavcima da dođu do ozbiljnije prilike.

Neverovatne scene u Kišinjevu u završnici meča. Crveni karton je dobio Garananga u 89. minutu pošto je kao poslednji igrač odbrane oborio Dijabatea. Ipak, nakon ponovljenog snimka i konsultovanja sa VAR sobom, sudija poništava crveni karton i vraća Garanangu na teren.

Sudija je produžio ovaj meč za 7 minuta. Partizan je zabeležio veliku pobedu i nalazi se na korak od osmine finala Lige konferencija.

 

VESTI O PARTIZANU:

2
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter