0
Fudbal

Nikola Petkovic Cukaricki - Radnicki NIS, super liga Srbije, Superliga 3.10.2022. photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

MILIONSKI TRANSFER ČUKARIČKOG PRED DOLAZAK NA MARAKANU: Nikola Petković se seli u MLS!

Objavljeno: 16.02.23 u 22:30

Veliki transfer!

Doskorašnji fudbaler Čukaričkog, Nikola Petković, je novi član MLS ligaša Šarlota. Defanzivni vezista rođen 23. februara 2003. godine potpisao je ugovor sa ekipom iz američke savezne države severna Karolina.

Želeo bih najpre da se zahvalim svima u Čukaričkom za prelepih pet i po godina provedenih na Banovom brdu. Prošao sam mlađe kategorije ovog kluba, u dogovoru sa čelnicima Čukaričkog bio prosleđen na pozajmicu u BASK, gde sam stekao dragoceno iskustvo. Potom sam dobio šansu u prvom timu, stigao i do reprezentacije Srbije, a sada i ostvario transfer u MLS ligu – kazao je Nikola Petković, defanzivni vezista, koji je bio član i mlađih reprezentativnih selekcija.

Petkovićev novi klub je član Istočne konferencije MLS lige, a prošlu sezonu završio je kao devetoplasirani.

Pre mene u SAD su iz Čukaričkog otišli Luka Stojanović, koji je igrao za Čikago, kao i Đorđe Petrović, koji je član Nju Inglanda. Obojica imaju samo pozitivna iskustva u MLS ligi, igrali su odlično, brzo su se uklopili. Petrović je postao i najbolji golman prvenstva. Raduje me činjenica da je kvalitet ovog takmičenja sve bolji, da ima mnogo kvalitetenih stranaca, da je sve više igrača koji iz ove lige odlaze u renomirane evropske klubove. Na meni je da nastavim da se razvijam u pozitivnom smeru. Još jednom, želim sve najbolje mojim saigračima iz Čukaričkog, nadam se da ću ih gledati u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja u narednoj sezoni. Siguran sam da imaju kvalitet za to, a klub zaslužuje da napravi još jedan iskorak – kazao je Petković, neposredno pred polazak za Sjedinjene Američke države.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK Čukarički (@fkcukaricki)

Petković je treći igrač koji je direktno iz Čukaričkog otišao u MLS ligu. Prvi je to učinio Luka Stojanović, koji je 2021. potpisao za Čikago fajr, potom i Đorđe Petrović koji je prošle godine postao član Nju Inglanda. Još jedan nekadašnji član Čukaričkog, Predrag Preki Radosavljević, sa velikim uspehom je igrao u SAD u periodu od 1985. do 2005. godine, bio je član brojnih timova „preko Bare“, postao je i reprezentativac ove zemlje…

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter