1
Košarka

Paulius Valinskas during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and FMP Zeleznik at Stark Arena on December 19, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

METALAC OSTAO BEZ GORIVA U FINIŠU: FMP je poslednji polufinalista Kupa Radivoja Koraća!

Objavljeno: 16.02.23 u 23:20

Kompletirani su parovi polufinala kupa

Košarkaši FMP-a savladali su Metalac iz Valjeva 91:76 i tako se plasirali u polufinale Kupa Radivoja Koraća. Oni će se za finale boriti protiv ekipe Mege a meč je na programu sutra od 17 časova.

Treba istaći i da je utakmica poprilično potrajala zbog ogromnog broja pregledanja snimaka, dosuđenih nesportskih i tehničkih faulova, pa su i sudije malo „ukrale“ šou košarkašima u „Čairu„.

Klub iz Železnika je bolje otvorio susret i već u prvoj četvrtini stigao do maksimalne prednosti od +17. Spustio se Metalac tokom druge četvrtine na 9 razlike, ali onda su usledile dve uzastupne tehničke greške Uroša Lukovića, koji je nakon svađe sa glavnim sudijom meča, Aleksandrom Glišićem, isključen.

FMP je maksimalno iskoristio momentum koji je bio na njihovoj strani i rutinski održavao prednost. Na 6 minuta do kraja susreta, mogla se naslutiti drama, pošto su Valjevčani serijom 9:0 došli sa samo 5 poena zaostatka. Ipak, kao da su ostali bez snage za preokret i FMP tada pravi seriju 15:3 i prelama meč u svoju korist.

VESTI O KUPU RADIVOJA KORAĆA:

Najbolji u redovima pobedničke ekipe bio je Paulijus Valinskas koji je meč završio sa 20 poena, a pratili su ga Čarls Mur koji je ubacio 16 poena i Nikola Janković koji je završio sa isto toliko. U Metalcu je raspoloženiji bio Džorden Dafi sa 19 poena.

Sutra nas od 17 časova očekuje prvi polufinalni meč između FMP-a i Mege a potom od 21 čas počinje večiti derbi između Zvezde i Partizana.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter