0
Košarka

FOTO: Mega MIS

MEGA I PARTIZAN ČEKAJU RIVALE U POLUFINALU: Barać oduševljen zbog nad Vojvodinom!

Objavljeno: 16.02.23 u 09:10

Rutinski trijumf ekipe iz Beograda!

Košarkaši Mega MIS-a izborili su plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pobedom nad ekipom Vojvodine 75:62 (19:18, 25:20, 19:14, 12:10).

Izabranici Marka Baraća nisu najbolje otvorili meč, brzo se našli u dvocifrenom zaostatku, ali su uspeli pravovremeno da odgovore i već u prvom kvartalu stiglu do preokreta. Ubrzo su u drugom kvartalu uspostavili kontrolu, a iako se borbena novosadska ekipa nije predavala, Mega do kraja nije ispuštala prednost. Tako je obezbedila mesto među četiri najbolje ekipu u Nišu, a za finale će se boriti sa boljim iz duela između FMP SoccerBeta i Metalca iz Valjeva u petak, 17. februar, od 17.00.

Trener Marko Barać je posle susreta izneo utiske.

– Čestitam mojim igračima na završenom poslu i plasmanu u narednu fazu. U pripremi smo imali nekoliko dana da napravimo skauting, upoznamo se sa protivnikom videli da je to dobra ekipa sa nekoliko dobrih pojedinaca. Očekviao sam da timovi iz, uslovno rečeno, nižeg ranga igraju sa velikom motivacijom, sa puno žestine i agresivnosti i da ih igra nagradi time što ubace dosta šuteva u uvodnim minutima. Čitave nedelje se spremamo za taj menadžment krize. Uspeli smo posle rezultata koji nam nije išao u prilog da iskontrolišemo situaciju i vratimo utakmicu u mirnije tokove. U prvom poluvremenu nismo uspeli da uspostavimo dominaciju u skokovima, što je bio jedan od zadataka. U drugom smo iskontrolisali ispod oba obruča, od naših igrača dobili zaštitu koja je bila za očekivati i kao rezultat, uspeli da privedemo utakmicu kraju. Vojvodina je vrlo dobra ekipa, sa izraženom unutrašnjom igrom, Beslaćem koji pravi dosta problema i sigurno da nije bilo lako. Čestitam i njima na dobroj utakmici, želim im da ostvare sve svoje ciljeve – rekao je Barać.

Drugi polufinalni par čine Partizan (koji je savladao subotički Spartak) i pobednik duela između Crvene zvezde i Borca (četvrtak 18 časova).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter