0
Košarka

Dejan Mijatovic Partizan - Borac Cacak, ABA liga, Beograd, Srbija, 12.2.2023. foto: STARSPORT

TRENER BORCA PRED OKRŠAJ SA CRVENO-BELIMA: „Kup je takmičenje gde su iznenađenja moguća – imamo nameru da pariramo Crvenoj zvezdi!“

Objavljeno: 15.02.23 u 12:30

Biće zanimljivo!

Nakon što je obavljen žreb za četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća bilo je jasno da je od svih favorita, verovatno najgore prošla Crvena zvezda Meridianbet, koja će morati da igra sa još jednim predstavnikom iz AdmiralBet ABA lige, Borcem Mozzart.

Do te situacije došlo je zato što su Čačani najgore plasirani srpski klub na tabeli regionalnog takmičenja, pa su po pravilu otišli u deo žreba gde nisu timovi iz ABA lige.

Međutim, ne plaše se u Borcu crveno-belih, a svoja očekivanja pred ovaj meč izneo je i Dejan Mijatović, trener Čačana.

Crvena zvezda je jedan od favorita za osvajanje Kupa Radivoja Koraća. Po ocenama mnogih, duel Crvene zvezde i Partizana će odlučiti o narednom pobedniku. Uzimajući u obzir naš plasman u ABA ligi, kostur je napravljen tako da mi moramo da igramo protiv nekog tima koji se takmiči u regionalnoj ligi. Žreb je odlučio da to bude ‘crveno – beli’ sastav. Već jednom smo igrali ove sezone u Pioniru. Smatram da smo se dobro nosili 25 minuta, ali u nastavku je kvalitet protivnika došao do izražaja. – započeo je srpski stručnjak.

Dejan Mijatovic Partizan – Borac Cacak, ABA liga, Beograd, Srbija, 12.2.2023. foto: STARSPORT

Analizirao je crveno-bele te spomenuo kakav kvalitet imaju.

Crvena zvezda iza sebe ima odličnu sezonu u oba takmičenja. Fizički je moćna, igra veoma agresivnu odbranu, a o spoljnim igračima da ne govorim. Dovoljno je da pomenem Kampaca, Vildozu, Nedovića, Dobrića, pa da svima bude jasno kakva je to ekipa. – rekao je trener Borca.

Smatra da su iznenađenja u Kupu uvek moguća, te da želi da njegov tim parira Zvezdi.

Moramo da utakmici pristupimo maksimalno koncentrisano. Biće potrebno da se odrade mnoge stvari u odbrani. Želja nam je da odigramo dobru utakmicu, da podignemo nivo igre u odnosu na meč sa Partizanom. Kup je vrsta takmičenja gde su iznenađenja moguća. Imamo nameru da pariramo Crvenoj zvezdi na pravi način. Ali još uvek smo u fazi sređivanja tima i pripreme za najvažniji deo sezone. – zaključio je Mijatović.

Dejan Mijatovic Partizan – Borac Cacak, ABA liga, Beograd, Srbija, 12.2.2023. foto: STARSPORT

Meč između Crvene zvezde i Borca igra se sutra od 18 časova.

VESTI O KUPU RADIVOJA KORAĆA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter