0
Fudbal

Starsport

RANKO STOJIĆ KRITIKOVAO DOMAĆE TRENERE: „Sa 16 godina igra LŠ, a kod nas ne mogu sa 19 jer su zeleni!“

Objavljeno: 15.02.23 u 14:28

Govorio je o velikom problemu srpskog fudbala.

Utakmicu osmine finala Lige šampiona između PSŽ-a i Bajerna, započeo je šesnaestogodišnjak Voren Zair-Emri. On je tako postao najmlađi učesnik nokaut faze Lige šampiona ikada, a za sat vremena koliko je igrao, dobio je poverenje navijača, kao i fudbalskih analitičara.

Tu situaciju komentarisao je srpski stručnjak Ranko Stojić, koji je pozdravio odluku francuskog kluba i trenera Kristofa Galtijea. On je sve to uporedio sa našim trenerima, koji prema njegovim rečima, ne daju igračima od 18-19 godina da igraju, jer su navodno „zeleni“.

– Ima 16 godina i igra na nivou Lige šampiona. I onda čujete naše trenere koji kažu da nije smeo da pusti igrača od 18-19 godina da igra jer je zelen, nije formiran… Hajde, dobro – počeo je Stojić i dodao:

– Pogledajte, Džamal Musijala je pre godinu i po dana bio super talenat, a sada je počeo da potvrđuje i talenat i klasu. To ne može da se dogodi u prvoj godini, tako će biti i sa Zairom-Eerijem, moraće da pogreši nekoliko puta, da stekne zrelost i iskustvo i onda će početi da vraća na terenu.

Mladi Voren Zair-Emri, rođen je 2006. godine u Francuskoj, dok je ove sezone odigrao čak 15 mečeva u svim takmičenjima i postigao je 2 pogotka.

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter