0
Košarka

FOTO: twitter/@PartizanBC

PARTIZAN RAZBIO SPARTAK: „Crno-beli“ na krilima Avramovića i Lesora do polufinala kupa, čeka se Crvena zvezda!

Objavljeno: 15.02.23 u 19:55

Ekipa iz Subotice je pružila dobar otpor ali Partizan očekivano ide dalje

Košarkaši Partizana pobedili su Spartak iz Subotice 91:69 u prvom četvrtfinalnom meču Kupa Radivoja Koraća, koji se tradicionalno održava u Nišu.

Startna petorka Partizana: Avramović, Anđušić, Trifunović, Vukčević, Smailagić

Startna petorka Spartaka: Terens, Milisavljević, Bojić, Danilović, Sokolović

Odmah na startu meča hendikep za „crno-bele„. Veliki promašaj Anđušića pokupio je Tristan Vukčević i zakucao loptu u koš a onda je nezgodno doskočio i povredio skočni zglob.

 

 

Navijači Partizana su u jednom trenutku krenuli da pevaju uvredljive pesme na račun Vesne Čović, nakon čega je glavni sudija, Marko Juras, zapretio prekidom meča. Ipak strasti su se odmah smirile i meč je nastavljen.

Sokolović donosi prvo vođstvo Subotičanima a onda dve vezane trojke Pantera i Ledeja za 17:13. Sjajni Matijas Lesor pravi seriju 6:0 i donosi svom timu +7 na kraju prve četvrtine, 23:16.

Nastavlja Aleksa Jugović da igra odličan meč i smanju zaostatak Spartaka na 25:21. Partizanovi stranci vode trenutno glavnu reč i poenima Lesora, Ledeja i Egzuma stižu do prve dvocifrene prednosti 31:21.

Nastavlja se sjajna serija izabranika Željka Obradovića koji stižu do ogromnih 38:21, pa je Željko Lukajić primoran da zove tajm-aut.

Navijači otežavaju posao „crno-belima„. Nove provokacije od strane „Grobara“ i sudije su ponovo zapretile prekidom utakmice.

Pogađa Bojić za 42:27 i Obradović ništa ne prepušta slučaju pa zove tajm-aut. Sjajni Avramović stavlja tačku na prvo poluvreme, 53:34.

 

 

Odlično je otvorio Spartak drugo poluvreme i serijom 9:0 došao na -13. Nalet Subotičana odbija Danilo Anđušić svojom drugom trojkom, 59:43.

U ovim trenucima igra se koš za koš pa nakon 2+1 Zeka Ledeja, Partizan ide na 69:52. Serija „crno-belih“ 7:1 za komotnih +20 na kraju treće četvrtine, 73:53.

Zamenio je Obradović celu petorku kako bi dao šansu mlađim igračima. Treća trojka Anđušića za +21, 81:60.

Aleksa Avramović se lepo snašao i pogodio uz faul Sokolovića. Nakon pogođenog dodatnog slobodnog bacanja rezultat je 89:64. Mladi Savo Drezgić postiže svoje prve poene u dresu Partizana za konačnih 91:69.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bili su: Lesor sa 17, Ledej i Anđušić sa 14 i Avramović sa 13 poena.

 

VESTI O KUPU RADIVOJA KORAĆA:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter