0
Košarka

FOTO: Mega MIS/Ivica Veselinov

MEGA RUTINSKI DO POLUFINALA: Rori predvodio Beograđane do pobede nad Vojvodinom!

Objavljeno: 15.02.23 u 23:45

Siguran trijumf ekipe Marka Baraća!

Košarkaši Mega MIS-a izborili su plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pobedom nad ekipom Vojvodine 75:62 (19:18, 25:20, 19:14, 12:10). Izabranici Marka Baraća nisu najbolje otvorili meč, brzo se našli u dvocifrenom zaostatku, ali su uspeli pravovremeno da odgovore i već u prvom kvartalu stiglu do preokreta. Ubrzo su u drugom uspostavili kontrolu, a iako se borbena novosadska ekipa nije predavala, Mega do kraja nije ispuštala prednost. Tako je obezbedila mesto među četiri najbolje ekipu u Nišu, a za finale će se boriti sa boljim iz duela između FMP SoccerBeta i Metalca iz Valjeva (16. februar, 21.00).

Najefikasniji u ekipi Mega MIS-a bio je Ahmad Rori sa 13 poena, Matej Rudan je dodao 12 dok je Malkolm Kazalon brojao do 11. Ipak, sa samo sedam poena najkorisniji igrač u pobedničkoj ekipi bio je Danko Branković, pošto je ubeležio i sedam skokova, dve asistencija i tri ukradene lopte za indeks 21. Vrlo dobro izdanje i Petra Kovačevića koji je uz osam poena ubeležio i pet skokova, kao i po dve asistencije i ukradene lopte za indeks 15.

Kod Vojvodine 23 poena dao je Dušan Beslać, dok je do 19 brojao Stefan Šajin.

Košarkaši Vojvodine su dobro otvorili meč, vezali tri trojke preko Beslaća i potom poveli 13:2, a onda je Mega počela da se budi. Sa četiri vezane trojke očas istopila prednost rivala, a zatim serijom 11:2 napravila potpuni preokret, pa se na odmor otišlo sa pola koša prednsoti u korist Baraćeve ekipe. Nastavila je Mega u drugoj deonici gde je stala u prvoj, nanizala 12 poena i povela sa 31:18. U nastavku se igralo u mini serijama, a rival je uspeo da odgovori u finišu prvog poluvremena, pa je pred veliki odmor sveo zaostatak na šest poena – 44:38.

Vodila se velika borba po povratku sa pauze, ali je Mega čuvala prednost. U finišu treće deonice je potom uspela i da je uveća preko Rorija, Kovačevića i Đurišića, te je poslednjih 10 minuta dočekala sa komfornih 63:52. Povela je vrlo brzo i sa 16 razlike, čuvala dvocifren višak i potom mirno privela meč kraju.

Polufinale je na programu u petak, 17. februara, od 18.00.

Mega MIS: Milenković, Branković 7 (7 sk, 21 in), Rudan 12, Uskoković 6, Kazalon 11, Đurišić 8, Kovačević 8, Cerovina 5, Mušikić 5, Rori 13, Stefanović.

Vojvodina: Banjac, Beslać 23, Nedeljkov 9, Ljubičić 9, Pešaković, Šajin 19, Marjanović, Mitrović, Živković, Čampara, Stanojević, Jovović 2.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter