0
Evrokupovi

FOTO: Borussia Dortmund @BVB/ Twitter screenshot

DORTMUND SLAVI, A LONDON SANJA ADEJEMIJA: Borusija za gol bolja od Čelsija, Benfika na korak od četvrtfinala! (VIDEO)

Objavljeno: 15.02.23 u 23:08

Uzbudljivo veče na terenima u Nemačkoj i Belgiji!

U terminu od 21 čas završene su još dve utakmice osmine finala elitnog fudbalskog takmičenja na Starom kontinentu.

Fudbaleri Borusije Dortmund savladali su Čelsi pred krcatim tribinama. Minimalnu pobedu rezultatom 1:0 uživo je posmatralo više od 81 hiljade vatrenih pristalica nemačkog velikana. Prvi istorijski susret dva tima uveličan je veličanstvenom atmosferom na Signal Iduna Parku. 

Spektakularna koreografija uoči početka meča nagovestila je pravi ‘rat’ na terenu. Bez ikakve dileme, akteri oba sastava sjajnim izdanjima uspeli su da opravdaju epitet ‘derbija večeri’.

Nemački sastav je snažno parirao daleko skupljem i na papiru kvalitetnijem timu iz engleske prestonice, a onda je nakon savršene kontre u režiji mladog Karima Adejemija došao do vođstva u 63. minutu.

Jedan od defanzivaca popularnih Milionera blokirao je udarac Žoao Feliksa, Gereiro je ispucao loptu koju je blizu centra prihvatio Adejemi.

Mladi reprezentativac Nemačke je fenomenalno povukao kontru i brzom tranzicijom stigao ispred golmana Čelsija. Adejemi je prevario Arizabalagu i samo poslao loptu u mrežu Čelsija.

Revanš meč na programu je 7. marta na Stamford Bridžu.

Čelsi će do tada odigrati tri meča u okviru Premijer ligi, a protivnici izabranika trenera Potera su Sautempton, Totenhem i Lids. Dortmund će u tom vremenskom intervalu ugostiti Hertu i Lajpcig, a očekuje ih i gostovanje Hofenhajmu.

Duel između Klub Briža i Benfike odigran je u istom terminu na ‘Jan Brejdel’ stadionu. Davide Masa je delio pravdu na meču u kojem je Benfika opravdala ulogu apsolutnog favorita i jednom nogom već ‘kročila’ u četvrtfinale. Lisabonski tim je savladao ekipu trenera Parkera pred skoro 25 hiljada navijača na tribinama. Portugalski gigant je slavio sa sigurnih 0:2.

Domaćin je do velike pauze uspeo da odbije nalete Benfike, ali Portugalci su ‘dodali gas’ u drugom poluvremenu. Silovitim ofanzivnim udarima pretili su gosti, a trud i hrabrost su se isplatili već u 51. minutu.

Italijanski arbitar je prethodno pokazao rukom na belu tačku, jer je Džek Hendri u kaznenom prostoru sapleo protivnika. Odgovornost je preuzeo iskusni Žoao Mario, a njegov udarac se od prečke odbio direktno u mrežu Simona Minjolea. Bivši golman Liverpula nije imao nikakve šanse u nameri da odbrani penal.

Prednost je duplirana u 88. kada je trijumf overio David Neres. Brazilski napadač je iskoristio nespretnu reakciju i grešku rivala, te ja na rutinski način povisio na velikih 0:2.

Benfika je postigla još jedan pogodak do kraja susreta, a ponovo je u centru pažnje bio dugogodišnji član Ajaksa. Ipak, nakon signalizacije iz VAR sobe utvrđeno je da je Neres bio u ofsajdu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter