0
Boks

Mohammad Abdullayev (AZE) v Vladan Babic (SRB) AIBA World Boxing Championships-Belgrade 2021-Opening Ceremony Beograd, 31.10.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

REGIONALNA BOKSERSKA LIGA: Radnički domaćin na Dorćolu!

Objavljeno: 14.02.23 u 10:48
Najbolji bokseri iz bivše Jugoslavije, boriće se predstojećeg vikenda za svoje klubove

Sportsko-rekreativni centar “Milan Gale Muškatirović”,  remek-delo arhitekture smešteno u centru Beograda, na obalama reka, u blizini Kalemegdanske tvrđave, sa fantastičnim pogledom na Veliko ratno ostrvo biće poprište borbi glavnih aktera magičnog četverougla. Napravljen kao simbol vere u budućnost i sportski duh popularni “MGM” 18. i 19. februara 2023. ugostiće poklonike plemenite veštine. U okviru 4. kola Regionalne bokserke lige koja okuplja deset timova iz bivše Jugoslavije u dva dana takmičenja boriće se najbolji bokseri ex-Yu za nove bodove koji će njihove klubove približiti šansi da uđu u trku za osvajanje ovogodišnjeg pehara namenjenog najboljeg klubu našeg regiona.
U sezoni 2022/23 za naslov šampiona bori se deset klubova kroz novi format takmičenja: Radnički Beograd, Novi Pazar, Sombor, Loznica, Vardar (Skoplje), Nikšić, Slavija (Banja Luka), Sveti Donat (Zadar), Maribor, Željezničar (Sarajevo).
Prvo kolo održano je u Banja Luci, usledili su mečevi u Nikšiću, zatim i Loznici. Novo, 4. kolo čiji je domaćin Radnički Beograd uz direktan TV prenos na TV Arena Fight prvog dana takmčenja doneće nam sudar omladinaca, dok je 19. februar rezervisan za najiskusnije i prekaljene asove ringa. Prve četiri najbolje ekipe će ući u plej of koji će se održati na neutralnom terenu, odnosno gradu, sve informacije i rezultati vezano za regionalnu boks ligu mogu se pratiti i na adresi regionalnaliga.com
Drago nam je da ćemo ovaj put mi biti domaćini i da ćemo ugostiti naše kolege sa svih strana ex-Yu regije. Takmičenje u Regionalnog ligi svima nama znači puno, jer nas održava da kažem budnim, dok čekamo na međunarodne turnire i konstantno treniramo sa nadom da ćemo se naći na nekom od pobedničkih postolja renomiranih boks turnira, Liga nam je prilika da bez velikog pritiska, sa žarom pobede za svoj tim pokažemo gde smo, šta smo, koliko u datom trenutku možemo i šta to znači za nas same kao sportiste koji su izabrali ovaj poziv boksera. Obećavamo da ćemo kao i uvek biti sjajan domaćin svim kolegama, da ćemo svi uživati u prelepom ambijentu koji sa sobom nosi „Milan Gale Muškatirović“, a u samom ringu neka pobedi bolji, spremniji, jači, onaj sa više srca i hrabrosti u toj borbi – rekao je bokser BK Radnički Beograd Stefan Camović.
Nakon održanog 3. kola Regionalne bokserske ex-Yu Liga u sezoni 2022/23 vrh tabele pripada BK Loznica sa 104 boda, sledi BK Novi Pazar sa 96, BK Slavija 78, BK Sombor 76, BK Radnički Beograd 57, BK Nikšić 54, BK Vardar 48, BK Maribor 40, BK Željezničar 17 i BK Sveti Donat Zadar 0.
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter