0
Košarka

FOTO: Mega MIS

MEGA POČINJE BORBU ZA ‘ŽUĆKOVU LEVICU’: ‘Trenutno sve staje u prvu utakmicu!’

Objavljeno: 14.02.23 u 20:20

‘Stara dama’ izlazi na megdan ekipi Marka Baraća!

Košarkaši Mega MIS-a u sredu počinju borbu na Kupu Radivoja Koraća, koji se i ove godine održava u niškoj dvorani Čair od 15. do 18. februara. Rival ekipe Marka Baraća u četvrtfinalu je Vojvodina, a susret je na programu od 21.00. U slučaju trijumfa, Mega će se u polufinalu sastati sa boljim iz okršaja između FMP SoccerBet-a i Metalca.

Šef struke Mega MIS-a Marko Barać ističe da je pred njegovom ekipom već na startu turnira težak zadatak.

– Trenutno sve staje u tu prvu utakmicu, u ovom trenutku ne gledam u kostur. Težak protivnik i kao mlad tim jednostavno nemamo pravo da razmišljamo ni o čemu osim o prvom sledećem rivalu. Napravili smo skauting, upoznali se sa njima. Moram da istaknem da zaista gajim respekt prema vrlo iskusnom timu Vojvodine, koji ume da igra i ima izraženu unutrašnju igru. Veoma nezgodna ekipa, često menja odbranu i sigurno je težak zadatak pred nama – rekao je Barać.

Mega je baš u Nišu pre sedam godina uspela i da osvoji Žućkovu levicu, kada je u finalu bila bolja od Partizana. Pre toga je 2014. godine stigla do završne borbe za trofej, a do poslednjeg stepenika stigla je i 2015. kao i 2021. godine. Barać se nada da će i ovoga puta ljubitelji košarke imati prilike da uživaju u sjajnoj košarkaškoj predstavi.

– Ima posebnu draž. Takmičenje usred sezone za trofej. Sa druge strane, pored toga što je u svim zemljama sveta kup izuzetno zanimljiv, kod nas je velika čast i što nosi ime našeg velikana i što je trofej „Žućkova levica“. Mnogo je stvari koje čine ovaj naš kup vrlo interesantnim i nadam se da će biti praznik – dodao je trener Mega MIS-a.

Kapiten Luka Cerovina je bio i deo tima koji se pre dve godine borio za pehar, a veruje da zahvaljujući žrebu, koji je odredio da Mega MIS ne može da se sastane sa Crvenom zvezdom Meridianbet i Partizan Mozzart Betom sve do finala, njegova ekipa ima šansu za podvig.

– Idemo utakmicu po utakmicu. Mlada smo ekipa, nema mesta opuštanju, za nas nema unapred dobijenih utakmica. Vojvodina je veoma kvalitetna ekipa, sa par iskusnih igrača. U seriji su pobeda i sigurno neće biti lako. Kada se igra jedna eliminaciona utakmica, ako dođe do par praznih minuta, može da bude veoma nezgodno. Poučeni iskustvom iz ranijih sezona, moramo da uđemo maksimalno fokusirani. Idemo korak po korak, sigurno je da imamo želju da pokažemo koliko možemo – jasan je Cerovina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter