0
Niže lige

FOTO: FK Vrelo sport

FK VRELO SPORT I NEMANJA MATIĆ SANJAJU TREĆI RANG: „Rastemo kao klub iz godine u godinu“! (FOTO)

Objavljeno: 14.02.23 u 11:07

Miris Srpske lige mami Vreljane

    Priča o Vrelo sportu, razumljivo napravljena pod širokim šeširom Nemanje Matića, počela je 2015. godine, a kratka istorija je već prepuna velikih pobeda, šampionskih titula i stalnog pomeranja granica. Na stadionu „Mirko Matić-Žaki“ kraj vreljanske crkve, sanjaju se novi snovi, nimalo nerealni- Vrelo sport u trećeligaškom društvu!
    Pod komandom trenera Miloša Gavrića, vreljanski brod je ekspresno preplovio opštinske, međuopštinske i okružne vode, pritom postavljajući teško dostižne rekorde u nepobedivosti (47 utakmica bez poraza!), a prolazno vreme na pola trke u Kolubarsko-mačvanskoj zoni, daje im za pravo da se nadaju da se ispisuje nova, dosad najsvetlija stranica vreljanskog fudbala. Gavrićevi puleni zimuju na dva boda ispred Strmova i pet ispred Kačera, verovatno najozbiljnijeg rivala u borbi za prvo mesto, a i potezi na zimskoj pijaci potvrđuju da su u selu Nemanje Matića željni da odškrinu srpskoligaška vrata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK VRELO SPORT (@vrelo_sport)

    Trener Miloš Gavrić je 10. februara označio kraj pauze, a igrački kadar je ojačan sa dvojicom proverenih vezista srpskoligaškog pedigrea- Lukom Stojakovićem (26) i Lukom Đokićem (24), uz povratak napadača Filipa Simeunovića čiji je talenat najavljivao visoke fudbalske domete (debitovao sa 17 godina za ubsko Jedinstvo). Prvi test za jesenjeg prvaka biće Krtinska (sreda, 15. februar), potom u subotu na SC „Matić“ dolazi Komgrap, a do polaska u Pulu na pripreme (24. februar), odmeriće snage i sa omladincima Jedinstva. Na obali Jadranskog mora, čekaju ih dve hrvatske i jedna slovenačka ekipa, a poslednji rival pred nastavak sezone (19. mart u Vrelu protiv Mladosti iz Prnjavora) biće komšijski Železničar iz Lajkovca:
Put Hrvatske krenuće 21 igrač i tri golmana, uz predsednika i sekretara u autobusu će se naći i tri moja saradnika- Milan Jakovljević, Predrag Milutinović i Vladimir Đurđević, zadužen za golmane. Po običaju, niko nas nije napustio u zimskom periodu, a pojačanja su po meri za ispunjavanje naših ambicija. Rastemo kao klub iz godine u godinu, borba za Srpsku ligu je u  periodu našeg osnivanja zvučala kao naučna fantastika, ali smo do toga došli samo našim trudom i dobrom atmosferom. Suvišno je trošiti reči o ulozi Nemanje Matića u ekspanziji našeg kluba, njegovo ime nas obavezuje da vodimo računa o svim segmentima kluba, a dve mlađe selekcije govore da razmišljamo i o budućnosti fudbala u Vrelu. S nestrpljenjem čekamo prolećne bitke, očekujem da će naš „Žaki“ biti tesan već od duela sa Mladošću iz Prnjavora, a verujem da su momci spremni psihički, fizički će sigurno biti, za najveći uspeh u istoriji kluba – sa puno elana dočekao je početak priprema trener Miloš Gavrić.
FOTO: FK Vrelo sport
    U jesenjem pohodu, svaki minut odigrao je desni spoljni Predrag Simić, a po jedan izostanak imali su golman Rakić (predvodio n ajbolju odbranu lige), Matić, Đurđević i Radojičić. Mrežu rivala najčešće su tresli najbolji golgeter u istoriji kluba- Marko Đurđević i štoper Nemanja Sajić– četiri puta, a kapitenska trka nalazila se na ruci Ivice Matića (devet puta) i Branka Leontijevića (četiri). Mladi talas predvode klinci iz Jedinstvove škole- braća Obradović, Đurić, Uroš Rakić, Isailović… za nijansu stariji Kojić se već promovisao u jednog od lidera ekipa, a iskustvo Brankovića, Radojičića, Mijatovića, Leontijevića… daje podlogu za optimizam da je treća liga sve sem nemoguće misije za Gavrićevu četu

 

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter