0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ČUKARIČKI – FABRIKA ZA IZVOZ TALENATA: Brđani odradili maestralan posao, mladi vezista prelazi u MLS za 3 miliona evra!

Objavljeno: 14.02.23 u 21:50

Nastavlja se odlična tradicija poslovanja belo-crnih!

Čukarički je u novoj eri, započetoj pre nešto više od jedne decenije, navikao domaću javnost na fantastične rezultate i još bolje poslovanje sportskog sektora. Proizvodnja mladih igrača, kojih na Banovom brdu ima na pretek, postala je prepoznatljiva karakteristika kluba.

U prethodnim godinama belo-crni su režirali brojne unosne transfere talentovanih igrača u redove evropskih, ali i svetskih velikana.

Upravo je na pomolu još jedan takav posao, koji bi mogao da nadmaši sve dosadašnje sume novca koje su inostrani klubovi izdvajali za angažovanje fudbalera Čukaričkog.

Mladi vezista belo-crnih i aktuelni član omladinske selekcije Srbije, Nikola Petković, uskoro će postati novi igrač Šarlota. Momak rođen 2003. godine, koji je nedavno debitovao za A selekciju Orlova predvođenu Draganom Stojkovićem, seli se u MLS ligu za obeštećenje od oko 3 miliona evra.

Petković je kompletno ‘fudbalsko obrazovanje’ završio na Banovom brdu, a prve seniorske korake načinio je na pozajmici u BASK-u. Prošle sezone Nikola je prekomandovan u Čukarički, a značajniju ulogu u timu dobio je dolaskom Dušana Kerkeza. Vezista je u Mozzart bet Superligi Srbije u aktuelnoj takmičarskoj godini zabeležio 15 nastupa.

Čukarički je u dva navrata prodavao igrače za tri miliona evra. Najpre je za spomenutu sumu Banovo brdo napustio Slobodan Tedić, koji se obavezao na vernost Mančester Sitiju, da bi za isti novac u redove Lacija prešao Dimitrije Kamenović.

Novi napadač Crvene zvezde, Marko Rakonjac, u finišu prošle sezone pojačao je moskovsku Lokomotivu i doneo matičnom klubu zaradu od 2,5 miliona evra.

 

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter