1
Košarka

FOTO: STARSPORT

ČOVIĆ O DUGOVIMA ZVEZDE: „Ovo nisu „Excel tabele“, već poreski izvodi, bez države ne bi funkcionisali“

Objavljeno: 14.02.23 u 18:21

Odgovor prvog čoveka Zvezde na optužbe Partizana

KK Crvena zvezda je danas održao konferenciju za medije na kojoj je saopšteno da će aktuelni šampion braniti titulu na Kupu Radivoja Koraća.

Ovu odluku je saopštio predsednik crveno-belih Nebojša Čović, koji je pored toga govorio o dugovanjima kluba, a upravo tom izjavom je pecnuo Partizan.

VESTI O ZVEZDI:

Država mnogo pomaže klubovima, ali po pitanju poreza moramo svi da budemo uravnoteženi, naš dug za porez se odnosi na PDV, i nijedan drugi porez. Nama bi osam miliona evra poreskog duga, nemate bolji kredit. Naš dug se odnosi na 2021. godinu, pa onda delimično nismo plaćali u kontinuitetu, ali moram da kažem koliko smo dali za porez, od 1. jula – izdvojila za poreze 7,737.000 evra. U 2022. godini platili smo 103 miliona dinara. Ove godine 13 miliona evra. To su „eksel tabele“, pa neka naprave i drugi eksel tabele.

– Što se tiče napada šta mi falsifikujemo, ovde je sudska presuda za njhove laži, to su laži usmerene na UPPR, moju porodicu. Imaćete uvid, ovo je grafoskopsko veštačenje za pečat u JSD Partzan, to nije naš problem, ali kada vas napadaju, morate da pokažete sve.

– Ovde porez zastareva za pet i 10 godina, kada pričaju za to, neka dokumentuju jednu uplatnicu za porez. Osmog juna 2017. godine je bila njihova poslednja uplata i to 1.900.000 dinara.

Prvi čovek Zvezde je upitan da li će Zvezda pustiti igrače za kvalfikacije za Svetskog prvenstvo.

– Oko spiska igrača koji idu na Kup, to će reći trener, a oko spiska reprezentativaca videćemo kada se završi Kup, ali imajte u vidu da igramo sa Albom kada igramo i sa Grčkom. Ispoštovaćemo odluke trenera i stručnog štaba. Naša odluka će biti zajednička, imali smo dugačak sastanak sa selektorom Pešićem i sa dirktorom Tarlaćem. Nama je potrebna jedna pobeda, igramo sa Grčkom u Grčkoj, i sa Britancima 27. u Beogradu. To realno može da se ostvari, ali kada se završi Kup pričaćemo.

Ono što se zna jeste da će Kampaco i Ivanović sigurno igrati za svoje reprezentacije.

Kampaco ide da igra sa Argentinom, Vildoza ostaje. Ivanović ide da igra sa Crnom Gorom 26. februara. Toliko sa naše strane oko toga.

3
5

1 Komentara

  1. Na stranu svako prepucavanje između ovih klubova, ovo što ovaj čovek radi već 20+ godina, a pogotovo od kad je svom privatnom klubu promenio ime i uzeo ime kluba koji je imao slavnu istoriju, ovo više nije normalno. Ovo treba da pregleda neka komisija, konzilijum ili neki mnogo jak tim čika koji se bave ovakvim stvarima. Da živimo u normalnoj državi on ne bi smeo da slobodno hoda ulicom bez nadzora. Ustvari, ne bi uopšte smeo da bude na slobodi posle onoga što su novine pisale da je uradio, a on je izgleda skroz zaboravio na to ili mu je neko obećao da neće odgovarati.
    Mnogo je ovde bahaćenja i izazivanja mržnje i netrpeljivosti, što nikako nije dobro za ovaj narod.
    On nema nikakvo pravo da bilo kome prigovara za pomoć države. To što je njegov privatni fabrički klub dobio za ovih 11-12 godina, od kako mu je Đilas dozvolio da uzme ime uništenog velikog kluba, to se meri sad već i cifrom od, verovatno, preko 100 mil evra. Uz to imamo i oproštene dugove od 17 mil evra zvanično.
    Seljak čuo za eksel pa hoće da bude pametan. Mnogo je loše kad ovakvoj osobi dozvoliš sve ovo što je njemu dozvoljeno.
    Samo još jedno pitanje za administratore: u opisu piše kakvi su komentari zabranjeni – obi koji imaju govor mržnje i uvrede, a šta je sa njegovim KZŠ kohe vi u tekstovima prenosite? Ima li tu ovih elemenata i zašto ih prenosite kad se kose sa uređivačkom politikom i pravilima.

    10
    5
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter