0
Fudbal

UEFA Futsal-EURO 2016 Gianni Infantino FIFA Zdravko Mamic Beograd, 13.02.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

ZDRAVKO MAMIĆ REKAO ‘HVALA I DOVIĐENJA’: „Više se neću baviti, ne Dinamom, nego fudbalom uopšte!“

Objavljeno: 13.02.23 u 11:20

To bi bilo to.

Čovek koji je podigao Dinamo Zagreb na visoki evropski nivo, Zdravko Mamić, danas je zvanično objavio povlačenje iz kluba, ali i iz fudbala uopšte.

Razne kontroverze su pravile ovog biznismena, ali mu niko ne može poreći da je tvorac velikih uspeha i prodaja Dinama.

Već pet godina živi u Bosni i Hercegovini zato što je u bekstvu od hrvatskog tužilaštva.

U intervjuu za Glas Srpske, objavio je da se povlači iz fudbala.

Putem ovog intervjua se opraštam od Dinama i hrvatskog fudbala. Da nije bilo smrti Ćira Blaževića, već bih održao konferenciju za novinare i oprostio se zvanično. U emotivnom smislu nikad neću odustati od Dinama, to je moj život, ali što se tiče mog rada i učestvovanja u bilo kakvom upravljanju, to je apsolutna prošlost. Može se tako reći. – započeo je Mamić.

UEFA Futsal-EURO 2016
Gianni Infantino FIFA
Zdravko Mamic
Beograd, 13.02.2016.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Jasno je stavio do znanja da je fudbal za njega prošlost.

Dinamo je u smislu bilo kakvog mog rada i angažmana – prošlost. Više se neću baviti, ne Dinamom, već fudbalom uopšte. Biću samo običan navijač. U jeseni sam života. Najviše me u životu potresla Ćirova smrt. Iako mi je i otac umro, ali mislim da mi je u ovom vremenu ostavilo najveći pečat. Neke stvari koje do sada nisam dobro razumeo, nakon Ćirove smrti mislim da sam ih shvatio i moj oproštaj od fudbala je konačan. – jasan je Zdravko.

Mnogi se pitaju šta će biti sa Dinamom nakon njegovog odlaska, ali i čime će se on baviti sada.

Biće šta će biti, život ide dalje. Nema nezamenljivih. Naravno da sam još mogao puno, bez obzira na to što je moja situacija specifična, pet godina sam već u BiH, puno sam mogao pomoći i Dinamu i hrvatskom fudbalu iz ove pozicije. Vidim da ljudi koje sam stvorio misle da mogu bolje raditi posao nego što sam ja, da im nisam potreban. Zašto bih se gurao, nemam nikakve ljutnje, ne osećam se ni izdanim, ni prodanim. Ali, ne želim više da učestvujem u bilo kakvom procesu u Dinamu i hrvatskom fudbalu. – zaključio je Mamić.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter