0
Domaći fudbal

Ricardo Gomes (L) and Aleksandar Katai Fudbal-Super League Season 2021/2022 Crvena Zvezda v Partizan Beograd, 27.02.2022. foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

PRESEK STANJA LISTE STRELACA U SUPERLIGI: Katai se pridružio vrhu – Rikardo u krizi!

Objavljeno: 13.02.23 u 13:46

Biće zanimljiva borba do kraja!

Borba za titulu u Mozzart Bet Superligi Srbije daleko je od neizvesne. Crvena zvezda ima veliku prednost u odnosu na Partizan – 11 bodova.

Međutim, kada je reč o trci za najboljeg strelca sezone, itekako je zanimljivo.

Naime, sa dva gola na početku prolećnog dela sezone Aleksandar Katai došao je do 11 golova na svom kontu, što ga je izjednačilo sa Milanom Bojovićem i Rikardom Gomešom na vrhu liste strelaca.

Aleksandar Katai Crvena Zvezda – Vojvodina, Superliga Srbije Beograd, Srbija, 5.2.2023. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ono što je jasno – Bojović svoj učinak ove sezone neće popraviti, s obzirom da je iz lučanske Mladosti otišao u Uzbekistan.

Sa druge strane, Rikardo Gomeš već pet utakmica u domaćem prvenstvu ne zna za pogodak, te je konkurencija to iskoristila i približila se.

Ricardo Gomes Partizan – Austrija, prijateljska trening utakmica Belek, Antalija, Turska, Jan. 23 2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Iza vodećeg trojca su Natho i Nikola Štulić sa po 10 golova. Kao što je poznato, Štulić je napustio Radnički Niš tako da će ostati na ovom učinku.

Napadač Čukaričkog, Mohamed Badamosi, nalazi se na šestom mestu sa devet golova, ali njegov golgeterski post traje zaista dugo – punih pet meseci nije zatresao mrežu.

Nakon njega sledi mnogo igrača sa po sedam datih golova. Nikola Čumić, Veljko Simić, Ifet Đakovac, Andrija Majdevac, Aleksandar Pešić i Miloš Pantović.

NAJNOVIJE VESTI IZ SUPERLIGE SRBIJE:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter