2
Domaći fudbal

Mitar Mrkela Uros Spajic, FK Crvena Zvezda promocija, 23.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

MRKELA JASAN: „Igraćemo Ligu šampiona, to nam olakšava pregovaračku poziciju – želimo da podmladimo tim!“

Objavljeno: 13.02.23 u 11:45

Dva nova igrača stižu na leto.

Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, za Sportski žurnal govorio je o pojačanjima koja će se priključiti crveno-belima narednog leta – Piter Olajinka i Marko Stamenić.

Uvek mislimo na sadašnjost i budućnost. Angažovali smo igrače kojima ističu ugovori na leto, uradili smo to sada jer nam propisi dozvoljavaju. Reč je o dva kvalitetna igrača, sigurno će biti pojačanja. Olajinka je dugo u Slaviji, najbolji je strelac tog kluba u evropskim takmičenjima. Krilo je, brz, može dobro da odgovori i zahtevima špica. Marko je mlad, moderan centralni vezni. Igrao je za Kopenhagen i u Ligi šampiona, dolazi sa određenim iskustvom. Njegova prednost je da ima i srpski pasoš jer mu je otac rodom iz Novog Sada, a i bonus je. – istakao je Mrkela.

Olajinka i Stamenić su dugo praćeni, dok nisu ispunili kriterijume skauta.

Mitar Mrkela
Crvena Zvezda v Radnik Surdulica – Mozzart Super League Season 2022/2023 on July 29, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Uspostavili smo kontakt, prihvatio je da mu Zvezda bude sledeći klub. Olajinka ima izuzetne atletske sposobnosti, brzinu i visinu, dosta dobro igra glavom. Stamenić se pojavio tokom ove sezone, pokazao je zavidan nivo. Dolazi takođe iz velikog kluba, bori se za za titulu. Mlad je i ima prostora da napreduje. Želimo da podmladimo i ubrzamo ekipu. Marko ima sve kvalitete defanzivnog veznog igrača, dobro organizuje igru i ima prenosne lopte. Sve što smo tražili dobili smo o njemu. – smatra sportski direktor crveno-belih.

Zvezdi će na leto biti mnogo lakše da dovodi igrače ukoliko izbori Ligu šampiona kroz prvenstvo, a na dobrom su putu crveno-beli s obzirom da imaju 11 bodova prednosti u odnosu na večitom rivala, Partizan.

U poslednjih nekoliko godina smo porasli kao klub i na UEFA listi. Sada smo na 40. mestu, što je veliki uspeh. Sledeće sezone ćemo verovatno biti u Ligi šampiona, to je privlačno za sve. Pregovaračka pozicija nam je bila olakšana. – zaključio je Mrkela.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

0
0

2 Komentara

  1. Ne sumnjam u reči g. Mrkele o podmlađivanju Zvezde! A, to, što i dalje centralnog veznog igra ostareli i spori 38-godišnji Kanga, tehnički polupismen igrač i uz njega obavezno igra u drugom poluvremenu konfuzni Kangva, koji se kreće kao muva bez glave po terenu, to nema nikakve veze. Važno je da su mladi i talentovani Stanković i Knežević poslani na pozajmicu, ali zato stalno igraju Kanga i Kangva, koji su se pokazali kao diletanti, u grupnoj fazi LE, gde smo osvojili “izvanredno” poslednje mesto!

    2
    3
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter