0
Domaći fudbal

SPORT FUDBAL SOCCER FOOTBALL CRVENA ZVEZDA RED STAR SEVOJNO KUP CUP 25.10.2006 photo: Pedja Milosavljevic Dusan Basta

DUŠAN BASTA SVIM SRCEM UZ VIDIĆA: „Srpski fudbal sa njim na čelu će imati prosperitet, on je rođeni pobednik!“

Objavljeno: 13.02.23 u 20:10

Lepe reči dvojice bivših saigrača

Poslednjih dana se sve više pričao o predstojećim izborima za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, a za sada znamo da će dvojica kandidata sigurno biti Nemanja Vidić i Branislav Nedimović.

Struka i fudbalska javnost je jasna kada je reč o podršci, pošto je veliki broj bivših igrača i trenera stao na stranu nekadašnjeg štopera Crvene zvezde, Mančester junajteda i milanskog Intera.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Jedan od poslednjih u nizu koji je podržao kandidaturu Nemanje Vidića jeste nekadašnji reprezentativac Srbije, Dušan Basta.

– Iskreno se nadam da će pobediti. Smatram da Vidić ima sve predispozicije da tu funkciju obavlja na najbolji mogući način. Čvrsto verujem da će imati uspeha i da će srpski fudbal sa njim na čelu imati prosperitet. Nemanja je pošten i ispravan čovek. On je rođeni pobednik. Ima neverovatne liderske sposobnosti. Uporan je i uvek je direktan. Sa druge strane, opet skroman i nenametljiv, porodičan čovek koji neguje prave vrednosti. Stvarno ga mnogo cenim i poštujem i imam baš visoko mišljenje o njemu. On je jako pravičan i svako ko je ispravan sa njim ne može nikada da ima problem – rekao je Basta za „Telegraf“ koji se dotakao onoga što Vidić može da promeni ako dođe u fotelju predsednika FSS:

– Za sve je potrebno vreme, ništa ne može preko noći da se promeni. Ako ga Vidić bude imao, siguran sam da će promeniti stvari u srpskom fudbalu na bolje. Zato što ima plan, ima energiju i najbolje namere, bez ikakvog ličnog interesa. Njegov jedini cilj je da pomogne srpskom fudbalu, da srpski fudbal bude bolji. Mora da se povrati kult reprezentacije, poverenje u FSS, a to će se najbolje postići tako što će narod verovati ljudima koji vode Savez.

Čuveni bek smatra da nije iznenađenje što Nemanja dobija sve veću podršku javnosti, čak i sa crno-bele strane Topčiderskog brda.

Naravno da nisam iznenađen. Pa ko će dobiti podršku bivših fudbalera i sportskih radnika ako ne Nemanja Vidić? To što ima podršku iz oba tabora je jako pozitivno, zato što funkcija predsednika Saveza zahteva uspešnu saradnju i komunikaciju sa svima. To znači da ga cene i poštuju kao ličnost i kao čoveka i oni iz protivničkog tabora. Sa druge strane, sasvim mi je prirodno i logično da ga njegov matični klub podrži, njegova Crvena zvezda. On je Zvezdino dete i bivši kapiten. Nemanja bi ujedinio fudbalsku Srbiju. Već se sad vidi na svakom koraku da ogromna većina ljudi u Srbiji sa oduševljenjem prihvata vest o Nemanji Vidiću kao budućem prvom čoveku FSS. Narod želi Nemanju na čelu Saveza i to je činjenica – rekao je Basta, pa nastavio:

Čvrsto verujem da bi dolaskom Nemanje na čelo saveza srpski fudbal i reprezentacija imali samo koristi. On je ogromno ime u svetskom fudbalu, izuzetno poštovan i cenjen. Školovao se u UEFA. Jednostavno, ima sve parametre. Srbija ne sme da propusti ovakvu šansu!

17
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter