0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NEDOVIĆ U ZADRU NASTAVIO GDE JE STAO U TEL AVIVU: Zvezda dominantna u Hrvatskoj, crveno-beli spremili osvetu za jedini poraz u ligi!

Objavljeno: 12.02.23 u 17:49

Ubedljivo vođstvo na poluvremenu!

Zadar, jedina ekipa koja je ove sezone savladala Crvenu zvezdu u Admiral bet ABA ligi, ugostio je crveno-bele u dvorani ‘Krešomir Ćosić‘. Utakmica 21. kola elitnog regionalnog takmičenja počela je u 17 časova, a nakon 20 minuta nadigravanja Zvezda vodi sa ubedljivih 31:47.

Prvi poeni na susretu pripali su domaćem sastavu, da bi već u narednom napadu tandem Luka Vildoza- Luka Mitrović odgovorio igrom dva na dva i poravnao rezultat. Zablistao je Mitrović na startu meča sa šest poena, a Argentinac mu se pridružio pogotkom za tri i sa dva atraktivna dodavanja. Do najvećih +6 Zvezda je došla pogotkom sa distance Filipa Petruševa.

Tada je na scenu stupio raspoloženi Dario Drežnjak sa sedam uzastopnih poena i preokrenuo je rezultat na 13:12.

Tajm-aut Duška Ivanovića urodio je plodom. Tečnija igra u napadu delo je Nemanje Nedovića koji je sa sedam brzih poena nastavio da nastupa u izuzetno dobrom ritmu. Fakundo Kampaco je dirigovao organizacijom napada u finišu prve deonice, koju je gostujući sastav rešio u svoju korist sa 18:22.

Snažni Ben Bentil se izborio za loptu pod svojim košem, poslao je pas za Kampaca, a Argentinac je fantastično u brzoj kontri proigrao Lazića. Kapiten crveno-belih se pozicionirao u korner i pogodio za tri. Sa linije za slobodna bacanja Nedović je doveo Zvezdu do +8, a već u narednom napadu Kampaco je povisio na 18:28.

Nezaustavljivi Nedović je nastavio da cepa mrežice pa je na semaforu ubrzo pisalo 18:31. Seriju Beograđana trojkom je prekinuo Jordano.

Ponovo se ‘zapalio’ Nedović i pri rezultatu 25:38 na sredini drugog kvartala naterao je trenera Zadra da zatraži novi tajm-aut. Gospodarila je Zvezda terenom u tim momentima, pa je posle slobodnih bacanja Fakunda Kampaca povela 25:43. Vildoza je ušao sa klupe i odmah pogodio trojku, očigledno mu nešto duža pauza nije smetala.

Do kraja prvog poluvremena ekipa sa Malog Kalemegdana rutinski je čuvala prednost. Stefan Lazarević je dobio izuzetno neugodan udarac i uz pomoć saigrača je napustio parket.

Zvezdu je u prvom delu meča predvodio Nemanja Nedović sa 19 ubačenih poena. Pratio ga je Luka Mitrović sa osam, dok je Fakundo Kampaco ubacio sedam uz tri asistencije.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter