0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda Meridianbet @kkcrvenazvezda/ Twitter

NEDOVIĆ I DOBRIĆ POGAĐALI BEZ MILOSTI, MAGIČNI KAMPACO NA KORAK OD DABL-DABL UČINKA: Zvezda razbila Zadar, Martin se vratio posle duge pauze! (FOTO)

Objavljeno: 12.02.23 u 18:47

Crveno-beli se osvetili hrvatskom timu za jedini poraz u sezoni!

Duel 21. runde Admiral bet ABA lige odigran u dvorani ‘Krešomir Ćosić’ protekao je u znaku samo jednog kluba – Crvene zvezde. Aktuelni šampion Srbije i regiona nadigrao je Zadar u svim segmentima igre i slavio sa ubedljivih 76:95.

Ekipu sa Malog Kalemegdana predvodio je neverovatni Nemanja Nedović sa 29 ubačenih poena. Luka Mitrović je dodao 13, a Ognjen Dobrić 12 (četiri pogođene trojke). Fakundo Kampaco je postigao 10 poena, a samo jedna asistencija nedostajala mu je za dabl-dabl učinak.

U redovima Zadra istakao se Luka Božić sa 25 poena, dok je Dario Drežnjak ubacio 21.

Prvi poeni na susretu pripali su domaćem sastavu, da bi već u narednom napadu tandem Luka Vildoza- Luka Mitrović odgovorio igrom dva na dva i poravnao rezultat. Zablistao je Mitrović na startu meča sa šest poena, a Argentinac mu se pridružio pogotkom za tri i sa dva atraktivna dodavanja. Do najvećih +6 Zvezda je došla pogotkom sa distance Filipa Petruševa.

Tada je na scenu stupio raspoloženi Dario Drežnjak sa sedam uzastopnih poena i preokrenuo je rezultat na 13:12.

Tajm-aut Duška Ivanovića urodio je plodom. Tečnija igra u napadu delo je Nemanje Nedovića koji je sa sedam brzih poena nastavio da nastupa u izuzetno dobrom ritmu. Fakundo Kampaco je dirigovao organizacijom napada u finišu prve deonice, koju je gostujući sastav rešio u svoju korist sa 18:22.

Snažni Ben Bentil se izborio za loptu pod svojim košem, poslao je pas za Kampaca, a Argentinac je fantastično u brzoj kontri proigrao Lazića. Kapiten crveno-belih se pozicionirao u korner i pogodio za tri. Sa linije za slobodna bacanja Nedović je doveo Zvezdu do +8, a već u narednom napadu Kampaco je povisio na 18:28.

Nezaustavljivi Nedović je nastavio da cepa mrežice pa je na semaforu ubrzo pisalo 18:31. Seriju Beograđana trojkom je prekinuo Jordano.

Ponovo se ‘zapalio’ Nedović i pri rezultatu 25:38 na sredini drugog kvartala naterao je trenera Zadra da zatraži novi tajm-aut. Gospodarila je Zvezda terenom u tim momentima, pa je posle slobodnih bacanja Fakunda Kampaca povela 25:43. Vildoza je ušao sa klupe i odmah pogodio trojku, očigledno mu nešto duža pauza nije smetala.

Do kraja prvog poluvremena ekipa sa Malog Kalemegdana rutinski je čuvala prednost. Stefan Lazarević je dobio izuzetno neugodan udarac i uz pomoć saigrača je napustio parket.

Luka Božić je sa linije za slobodna bacanja otvorio poenim drugo poluvreme. Potom je na obe strane viđeno nekoliko napada bez realizacije, da bi negativnu seriju trojkom na maestralnu asistenciju Kampaca prekinuo Ognjen Dobrić. Popularni Faku je već u narednom napadu preciznim šutem za tri poena povisio na +20.

Rasla je samo prednost gostujućeg sastava, pa je posle ‘penala’ Mitrovića Zvezda otišla na 33:55.

Omaleni Argentinac je nastavio sa čarobnim asistencijama, pa je jednom takvom poslužio Luku Mitrovića novim zakucavanjem. Na kratke nalete Zadra odgovorio je Ognjen Dobrić sa tri pogotka za tri poena. Nedović je sa četiri vezana poena povisio na 56:73 za kraj treće deonice u Hrvatskoj.

Nedović je jednostvano bio nezaustavljiv. U momentima kada bi uspeli da spreče njegov šut, on bi proigrao saigrače i namestio lake poene.

Kampaco je delio asistencije, a bekovi su u laganom ritmu čuvali vođstvo na rutinski način. Dobrićeva četvrta trojka, pa atraktivna asistencija Fakunda za Dalibora Ilića, bili su dovoljni za novih +20.

Posle više od dva meseca pauze na teren se vratio Hasan Martin. Snažni centar je spreman nakon teške povrede noge i Ivanović je odlučio da mu pruži šansu.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter