0
AdmiralBet ABA Liga

114 POENA RASPUCANOG PARTIZANA: 18 trojki „crno-belih“ protiv Čačana za +30!

Objavljeno: 12.02.23 u 20:46

Sjajna uvertira pred Kup Radivoja Koraća

Košarkaši Partizana pobedili su u Pioniru ekipu Borca iz Čačka 114:84 u okviru 19. kola AdmiralBet ABA lige.

Ekipa Željka Obradovića se, uoči ovog meča, nalazi u sjajnoj formi, pošto na poslednjih 10 utakmica imaju 9 pobeda. Borac je sa druge strane u teškoj situaciji, jer se bore za opstanak u ABA ligi i svaki naredni meč im je od izuzetnog značaja.

Veoma efikasan početak meča i revolveraški obračun Madara, koji ima već 10 poena i Hejla koji ima 11.

Tristan Vukčević pogađa uz faul za svoj 6. poen a potom kapiten „crno-belih„, Kevin Panter, vezuje svojih 6 poena za 22:15. Bivši centar Partizana, Đorđe Gagić postiže 4 brih poena i smanjuje na 24:19, da bi Aleksa Avramović i sjajni Tristan Vukečivić doneli prvu dvocifrenu prednost domaćima, 29:19.

Na startu druge četvrtine, Borac nastavlja da pruža dobar otpor, vezuju 6 poena i Obradović zove tajm-aut. Odmah su se „crno-beli“ probudili, pa Anđušić pogađa trojku a Lesor postiže prve poene za novu dvocifrenu prednost.

Dva zakucavanja i brzih 8 poena Matijasa Lesora u drugoj četvrtini. Na drugoj strani, Đorđe Gagić nastavlja sa odličnom partijom. Pogodio je poludistancu a zatim i trojku za svoj 13. poen. Diante Boldvin postiže 4 poena i vraća zaostatak na jednocifren broj na kraju prvog poluvremena, 48:39.

 

 

 

Na startu drugog poluvremena viđen je veliki broj faulova. Lesor stiže do 15. poena a onda je zaradio treću ličnu grešku pa umesto njega ulazi Smajlagić. Dve trojke Partizana u režiji Pantera i Vukčevića za +16

Ne predaje se Borac, koji pravi seriju 8:0 preko Hejla i Gagića i vraća se na -10 ali Avramović i Naneli trojkama odbijaju nalet gostiju i vraćaju ubedljivu prednost „crno-beliima„.

Tačku na treću četvrtinu stavio je Aleksa Avramović trojkom sa skoro pola terena uz zvuk sirene, 82:66. Partizan ima već 5 dvocifrenih igrača, dok je kod Borca najefikasniji Hejl sa 24 poena.

Približio se Borac trojkom Radonjića na 14 razlike ali onda Partizan pravi seriju 10:0 preko Papapetrua, Anđušića, Avramovića i Trifunovića i odlazi na nedotižnih 95:71.

Do kraja meča, videli smo pravu šutersku rapsodiju na obe strane terena pa je konačan rezultat 114:84.

Najefikasniji kod Partizana bili su: Lesor sa 19, Madar i Vukčević sa 16, Avramović sa 13, Panter sa 11 i Trifunović sa 10 poena. U redovima gostiju istakli su se Hejl sa 24 poena i Gagić sa 22 uz 7 skokova i 6 asistencija.

 

VESTI O PARTIZANU:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter