0
AdmiralBet ABA Liga

head coach Josip Sesar during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Cibona Zagreb at Aleksandar Nikolic Hall on November 19, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

JOSIP SESAR GOVORIO O TEŠKOJ SITUACIJI CIBONE: „Nismo znali da li će klub biti ugašen“!

Objavljeno: 11.02.23 u 17:55

Cilj kluba je opstanak u ABA ligi

Košarkaši Cibone poraženi su na domaćem terenu od Splita 72:90 a trener „Cibosa„, Josip Sesar, prokomentarisao je tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi hrvatsku klub.

Znate u kakvoj je situaciji klub, bilo je upitno hoće li ga biti ili neće. Da li mislite da to ne utiče na igrače? Ovde su ljudi od kojih neki nisu dobili platu pet ili šest meseci, a neki sedam ili osam. Imam potrebu to da kažem. Ovim momcima treba podrška i treba biti pozitivan u ovom trenutku. Znam, nije lako ni gasiti sve te požare, ali momci su razumni i znaju šta je to. U interesu mi je da ih zaštitim, ovo što smo do sada napravili je više nego što je iko ovde od vas očekivao. Otvoren sam za kritiku, kao i što sam rekao da je utakmica protiv Mege bila najgora u istoriji Cibone. Ali treba reći i ovo što sam sada s vama podelio – rekao je Sesar.

Prema njegovim rečima, primarni cilj je bio opstanak u ABA ligi.

U ovom klubu igraju igrači koji su do zadnjeg čekali da bi došli u Cibonu. Imali su veliku želju da igraju Cibonu. Na startu sezone je bila priča hoćemo li moći jednu pobedu da uzmemo. Onda se nakon par uvodnih pobeda stvorila priča da možemo u plej-of. Ne, nama treba još jedna pobeda za opstanak. Cilj uoči sezone je bio opstanak u ABA ligi – izbegavanje poslednjeg mesta, a pretposlednje bi bilo super. Drugi cilj je da se u prvenstvu uđe među četiri – dodao je strateg Cibone.

Cibona je trenutno na 9. mestu sa skorom 7-12.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter