2
ATP

Tenis, Roland Garros 2011.Viktor Troicki (SRB) Vs. Andy Murray (GBR).General view of stadium Suzanne Lenglen.Paris, 31.05.2011..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

VELIKA PROMENA U TENISU: Vimbldon i Rolan Garos se priključili US open-u I Australijan open-u!

Objavljeno: 10.02.23 u 18:40

Tema o kojoj se toliko pričalo, dobila je svoj epilog

Kako prenosi britanski dnevnik „Telegraf„, na Rolan Garosu će doći do velike promene.

Na drugom Grend slemu u godini biće dozvoljen „koučing“, odnosno davanje instrukcija teniseru od strane trenera i ljudi iz njegovog boksa, kada su na istoj strani.

Ova promena pravila će posebno da se svidi Stefanosu Cicipasu, koji je često bio na udaru javnosti zbog konstantnih instrukcija koje je dobijao od svog oca tokom mečeva. Grk je bio glavni zagovornik da se zabrana „koučinga“ ukine, jer je to po njegovom mišljenju besmisleno.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Na Australijan openu, Novak Đoković je dobijao savete iz svoje lože putem ceduljice koja mu je dostavljana uz vitaminsko piće tokom pauze između gemova, što se mnogima nije svidelo iako je po pravilima dozvoljeno.

Osim Rolan Garosa, ovu zabranu je skinuo i Vimbldon, što znači da će igrači moći da komuniciraju sa svojim trenerima na svakom bitnijem turniru.

173
34

2 Komentara

  1. U zenskom tenisu je koucing odavno bio dozvoljen,ne znam kakva je sad situacija.
    Ne vidim razlog zbog cega ne bi bio dozvoljen i u muskom i to na svim turnirima,treba da bude isto,a ne na jednom moze,a na drugom ne moze.

    7
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter