0
Evropske lige

Foto: MerkurXtipFantasy

MERKURXTIP FANTASY – NAJAVA 23. KOLA: Spremite sa za nastavak Premijer lige!

Objavljeno: 10.02.23 u 17:37

Fokus u 23. kolu definitivno je na Sitiju i Arsenalu koji imaju duplo kolo.

ARSENAL (KUĆI SA BRENTFORDOM I KUĆI SA SITIJEM)
Sa Arsenalom je lako, tu znamo ko počinje svaki meč i sada samo treba pametno da izaberemo.  Edegor, najbolji odnos cene i kvaliteta i Saka, ključni igrač Arsenala koji je na penalima. Generalno su njih dvojica najbolje opcije i njih bi morali imati. Treće mesto tražimo između Niketije ili defanzivaca (Gabrijel, Saliba). Niketia je opcija za narednih par kola, jer se Žezus vratio treninzima i očekujemo njegov povratak kroz par kola.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Kod Arsenala je jedina nepoznanica Martineli, koji je dolaskom Trosarda dosta izgubio na minutaži. Uprkos tome ostavili bismo ga za ovo duplo kolo, pa ga posle prodavali.

MANČESTER SITI (KUĆI SA ASTON VILOM I NA STRANI SA ARSENALOM)
E ovde se stvari već malo komplikuju, osim Halanda praktično nijedan drugi igrač Sitija nije siguran, a samim tim nije dobra opcija za naš fantazi tim.

De Brujne je bio dobra opcija do prošlog kola, ali je onda neočekivano bio na klupi protiv Totenhema, tako da ni on više nije siguran, mada verujemo da ga je Gvardiola samo odmarao pred derbi sezone. Svakako ga ne bismo prodavali.

Odbranu Sitija treba zaobići.

VEST HEM VS ČELSI

Može izazvati dosta bure ako bilo koji od ova dva tima izgubi. Vest Hem se ove sezone nije najbolje konsolidovao oko uloga i zadataka igrača i verujemo da su se mnogi njihovi navijači začudili da se njihov klub nalazi u borbi za opstanak. Napad i obrana Vest Hema ne funkcionišu, tako da u najboljih 11 u Vašem fantasy timu treba izbegavati njihove igrače. Jednostavno, nisu konstantni, niti pouzdani. Čelsi je potrošio dosta novca u ovom zimkom prelaznom roku i pokušava da uhvati poslednji voz za Evropu, tako da od Čelzija možemo očekivati dosta ofanzivnu igru. Plavci su u boljoj poziciji što se tiče igrača, ali samo dva igrača njihovog tima možemo izdvojiti kao pouzdane i profitabline za zadržavanje ili ubacivanje u fantazi tim, a to su golman Kepa i bek ekipe koji se vraća iz povrede, ali deluje kao da se u potpunosti oporavio i da je spreman da pravi magiju na terenu, Ris Džejms. Naravno, na radaru treba držati i mladu nadu koja nam stiže sa istoka Evrope, Mihajlo Mudrik. Treba napomenuti da se u ekipu vraća i Žoao Felih nakon 3 meča pauze.

KRISTAL PALAS VS BRAJTON
Meč na kojem se sve vrti oko Mitoma  i on je sad ono što je bio Almiron u prvom delu sezone. Fenomenalna forma, prelepa lepršava igra kojom konstanto stvara šanse. Iz Palasa izdvajamo Eze-a i Eduarda koji bi mogli da dođu do izražaja, jer je zvezda ekipe Zaha povređen.

FULAM VS NOTINGEM
Meč gde se dosta očekuje od  Mitrovića. A generlno bi ovo trebalo da bude meč sa dosta golova.

LESTER SITI VS TOTENHEM
Odmeriće snage i kako je prošlo kolo ekipa iz Londona pobedila daleko više favorizovanog rivala iz plavog dela Mančestera, tako se šanse za TOP 4 sve više i više otvaraju. Son nije u formi ove sezone, ako ga još niste prodali iz svoje ekipe, mislimo da je pravo vreme da taj novac usmerite na kapitena engleske reprezentacije i glavnu pokretačku snagu ekipe Spursa, Harija Kejna.

Zbog povrede Lorisa ne bismo preporučili da stavljate igrače iz odbrane Totenhema, a bogami ni protivničke ekipe, jer se očekuje rapsodija golova. Povratak Medisona je ogroman plus za ekipu Lestera i to se odmah videlo u prošlom kolu. Medisona držimo na oku.

SAUTEMPTON VS VULSI
Meč koji bi trebalo da zaobiđemo iz fantazi perspektive. Ono na šta treba da obratimo pažnju je da li će Bueno početi za Vulse (prošli meč je bio na klupi).

BORNMUT VS NJUKAST
Kod domaćina nema nekih sjajnih opcija, samo treba napomenuti da je prvi napadač ekipe Solanke povređen. Što svakako može biti olakšavajuća stavka za ionako odličnu odbranu Njuke. Tripije je “must have” a možete mu slobodno pridodati i golmana, Poupa. Napad Njuke je trenutno u maloj krizi i to bismo zaobišli. Čak i Almiron više nije sjajna opcija što zbog loše forme, što zbog potencijalne rotacije (Gordon, Sent Maksiman, Žoeilton).

LIDS VS MANČESTER JUNAJTED
U sredu su na Old Trafordu odigrali 2:2 i to je rezultat koji je sve iznenadio. Kod domaćina i dalje nema Rodriga, Bamford je spreman, ali jedini igrač kojeg bismo preporučili je Gnjonto. Uostalom upravo je on dao prvi gol za Lids na Old Trafordu. Kod gostiju to se već zna, Rašford je odlična.

LIVERPUL VS EVERTON
Derbi Liverpula u koji ekipe ulaze sa dijametralno suprotnim raspoloženjem. Liverpul nakon poraza od Vulsa 3:0, a Everton nakon pobede od 1:0 nad Arsenalom. Kod Liverpula trenutno nema zanimljivih igrača za fantazi, dok su nam Karamele jako zanimljive. Dolazak Dajša i odmah “clean sheet” i to protiv Arsenala. Sve miriše da će Everton biti novi Barnli, dakle samo odbrana , odbrana i odbrana!

Da rezimiramo, ovo kolo gledamo da imamo što više igrača Arsenala i Sitija, jer igraju duplo kolo, Mitrović i Kejn obećavaju golove, Rašfordova forma je nešto čega treba da se držimo i zaobiđite derbi Liverpula.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter