0
Evroliga

Facundo Campazzo during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Cedevita Olimpija at Aleksandar Nikolic Hall on January 23, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KAMPACO OTKRIO: „Moj prioritet je bio Real Madrid!“ – rekao i zbog čega je došao u Zvezdu!

Objavljeno: 10.02.23 u 09:20

Neke stvari ga više ne muče.

Košarkaši Crvene zvezde Meridian Bet sinoć su savladali Makabi u Tel Avivu sa 89:86 i tako došli do veoma važne pobede u Evroligi.

Sa ekipom u Izraelu je bio i Fakundo Kampaco, te su novinari portala Open Field iskoristili priliku da mu postave par pitanja.

Težak je period iza Argentinca, koji usled zabrane izrečene Zvezdi neće moći da nastupa u Evroligi do 2. marta.

Facundo Campazzo at ABA league match between kk Crvena Zvezda and kk Igokea played at Belgrade, 05.02.2023. at Aleksandar Nikolic hall (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

To što ne igram u Evroligi više me ne muči. Ja to ne kontrolišem. Trenutno, to nije u mojim rukama i svoju energiju usmeravam na trening i naporan rad. Spremam se za dan koji dolazi. Jedva čekam, jako se radujem i mislim da smo svi spremni za taj 2. mart. – kaže Fakundo.

Otkrio je i da je njegov prioritet nakon odlaska iz NBA lige bio Real Madrid gde je košarkaški ‘stasao’, ipak do dogovora nije došlo.

Moj prvi prioritet je bio Real Madrid. Nismo mogli da se dogovorimo, bukvalno. Pokušali smo, ali nismo uspeli. Međutim, to ništa ne znači. Zahvalan sam im jer su mi dali šansu da igram Evroligu i dozvolili su mi da pređem u NBA. Mnogo su mi pomogli, bili su tu za mene svaki trenutak kada sam bio u NBA, tako da sam im jedostavno zahvalan. – otkriva Argentinac.

Facundo Campazzo during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Cedevita Olimpija at Aleksandar Nikolic Hall on January 23, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Potom se osvrnuo i na ključne razloge dolaska u Crvenu zvezdu, a tu je posebno istakao Luku Vildozu.

Mislim da je Luka Vildoza jedan od razloga zbog čega sam u Beogradu. Nisam se dvoumio, igrao sam i ranije sa njim, dobar je prijatelj. Bili smo zajedno u reprezentaciji, igrao sam kao klinac protiv njega u argentinskoj ligi i činjenica da je sada tu pored mene je jedan od razloga što sam ovde. Pritom, ovo je tim sa dosta istorije i sa ludim navijačima protiv kojih sam uživao ranije da igram. Srpski narod je sličan argentinskom po strasti, i to je bo jedan od razloga dolaska u Zvezdu. Zbog strasti koju unose u košarku. – zaključio je Kampaco.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

6
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter