0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SRBIJA RAZBILA HRVATSKU ZA PRVO MESTO U GRUPI: Dame gazile od početka do kraja za +28! (FOTO)

Objavljeno: 09.02.23 u 19:56

Apsolutna nadmoć naše selekcije.

Košarkašice Srbije zabeležile su i treći trijumf u kvalifiakcijama za Evropsko prvenstvo, tako što su ubedljivo savladale selekciju Hrvatske rezultatom 85:57. Izabranice Marine Maljković su tako potvrdile prvo mesto u grupi, a sada su na skoru 3/0, dok je selekcija Hrvatske druga sa po 2 pobede i poraza.

FOTO: STARSPORT

Srbiju je do pobede predvodila Jovana Nogić sa 21 poenom i 10 skokova, dok je Ivon Anderson uz 19 koševa uhvatila i 8 lopti. Na drugoj strani, istakla se Šavonte Zelus sa 27 poena.

Počela je Srbija maksimalno fokusirano od samog starta meča, pa je uz dobru podršku sa tribina, već nakon prve deonice vodila sa 29:17. Nastavila se dobra igra i u drugom periodu, što je donelo +17 na poluvremenu.

FOTO: STARSPORT

I pored toga, izabranice Marine Maljković se nisu opustile, te je prednost u nastavku bila sve veća i veća, za konačnih 85:57.

U ovom februarskom prozoru, pored duela Srbije i Hrvatske, u nedelju 12. februara 2023. od 17.00 sati će se odigrati i meč Bugarske i Srbije u Samokovu.

FOTO: Rezultati
3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter