2
Evroliga

FOTO: KK Partizan

PARTIZANOVA VELIKA POBEDA U MINHENU: Grobari napravili domaću atmosferu, crno-beli srušili Bajern u drugom poluvremenu! (FOTO)

Objavljeno: 09.02.23 u 22:25

Tvrda utakmica u Minhenu.

Košarkaši Partizana Mozzartbet savladali su ekipu Bajerna u Minhenu, u 24. kolu Evrolige rezultatom je 71:82. Najefikasniji je bio Kevin Panter sa 19 poena, dok je Lesor uz 16 koševa uhvatio i 7 skokova. Dvocifreni su još bili Naneli sa 15 i Egzum sa 11 poena. Na drugoj strani, Bajern je prevodio Sili sa 11 koševa.

Počeli su crno-beli znatno bolje ovaj susret, ali je onda usledio veliki pad u igri, pa je Bajern stigao do izjednačenja, pa i vođstva. Izabranici Željka Obradovića, nisu dozvolili Bajernu da se odlepi, a na poluvreme su uspeli da odu sa 4 poena prednosti.

Posebno treba napomenuti i sjajne navijači Partizana, kojih oko 1500 bodri svoj tim na ovom gostovanju. Treća četvrtina bila je potpuno u znaku Partizana, a u poslednjoj, crno-beli su samo potvrdili trijumf.

PRVO POLUVREME:

Partizan je ovu utakmicu počeo vrlo dobro, pa je u ranoj fazi meča stekao i prednost od +8. Siguran je bio Panter sa distance, a nakon asistencije Madara za Lesora, dvorana je eksplodirala.

Znao je Bajern kako da uzvrati, a ulaskom Jaramaza na parket, domaći su zaigrali znatno agresivnije. Serija Bavaraca od 8:3, donela je 13:16. Crno-beli nisu uspeli da se vrate u svoj ritam, a pri samom kraju prve deonice, primili su lake poene za 19:19.

Brzo se igra na obe strane, što crno-belima očigledno ne odgovara u ovim momentima. Lesor je iskoristio asistenciju Nanelija, ali je onda nakon izgubljene lopte Egzuma, trojku pogodio Bonga za 24:23.

Crno-beli se u igru vraćaju trojkom Pantera, a potom i pogotkom Smailagića za 2, pa je rezultat 26:28. Dosta promašaja i izgubljenih lopti, uz dobru odbranu na obe strane, doprinele su da vidimo manji broj poena, nego što smo navikli od Partizana.

Sjajno je Panter iznudio tri slobodna bacanja, pa nakon što ih je realizovao, rezultat je bio 29:33 za crno-bele. Promašeni šutevi Madara i Pantera, dozvolili su domaćima da izjednače, pa je Željko Obradović zatražio tajmaut.

Nanelijev pogodak za 2, a potom i dva realizovana slobodna bacanja donose crno-belima +4. Nakon lošeg napada Bajerna, Rubit pravi faul i tako poklanja Egzumu 2 bacanja, koja Australijanac koristi za +6 na poluvremenu.

DRUGO POLUVREME:

Treća četvrtina, ispostaviće se bila je ona koja je rešila meč u korist Partizana. Odlični su crno-beli bili u odbrani, a posle Madarove trojke, Naneli je pogodio za +8.

Napravio je Bajern mini seriju od 4:0, ali to nije poremetilo Partizan, pa je na sve uzvratio naneli trojkom. Lesor je bio enigma Bajernu, kao i svim evropskim ekipama ove godine, a njegovim košem uz faul, crno-beli odlaze na +18.

Nakon Avramovićeve poludistance i Obstove trojke na drugoj strani, rezultat posle treće deonice bio je 45:60.

Četvrta četvrtina počela je Bonginim poenima ispod koša, ali na to je Anđušić imao odgovor. Ipak, domaći se nisu predavali i pored prednosti od 20 razlike, već su nakon tajmauta, vezali dve trojke. Da ne dođe do nepredviđene serije, pobrinuo se Dante Egzum, koji je odgovorio šutem sa distance za 54:70.

Avramovićev pogodak za 2, održava razliku crno-belih, a nakon nekoliko napada, koš je postigao i Uroš Trifunović. Slobodna bacanja Kevina Pantera, donose Partizanu 61:78, na oko 2 minuta do kraja meča.

Uspeo je Bajern koliko toliko da smanji razliku, jer je nakon koša Silija bilo 66:78. Nakon nerealizovanog napada Partizana, Lesor pravi faul nad Silijem i to pri šutu za 3 poena. Tačku na ovu utakmicu, stavio je Kevin Panter, a konačan rezultat bio je 71:82.

10
1

2 Komentara

  1. Al bukvalno domacinska atmosfera. Bajernu ne treba pobeda, pa igraju ko preko one stvari, a i da malo trinkjeri udje u bulju glodarima!

    0
    4
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter