0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

NEDOVIĆ NAMESTIO RUKU: Zvezda ‘razbila’ Makabi u prvom poluvremenu! (VIDEO)

Objavljeno: 09.02.23 u 20:52

Šutersko raspoloženje na visokom nivou!

U okviru 24. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi, Makabi je u Tel Avivu ugostio ekipu Crvene zvezde. Posle 20 minuta nadmetanja u glavnom gradu Izraela Zvezda je u potpunosti nadigrala favorizovanog rivala. Tim Duška Ivanovića na najveću pauzu odlazi pri vođsvtu od 34:44.

Gosti iz Beograda otvorili su meč na bolji način, što nije bio slučaj u prethodnim utakmicama kada su crveno-beli u pitanju. Čak četiri dobre odbrane, baš onakve kakve voli Duško Ivanović, omogućile su Zvezdi da stvori rezultatski zaostatak. Ognjen Dobrić je sa pet vezanih poena na sjajan način počeo susret u Tel Avivu.

Prava je šteta što tim sa Malog Kalemegdana nije kažnjavao greške domaćina i što se nije nagradio za fantastičnu igru u defanzivi. Makabi je zbog pogrešne odluke i preuzimanje u odbrani Branka Lazića do prvih poena stigao trojkom Kolsona. Kuzmić je promašio zicer, pod faulom, ali realizovao je samo jedno slobodno bacanje. Boldvin je uzvratio sa 2+1 i poravnao rezultat na 6:6.

Domaćin je do prednosti stigao posle dugog napada Crvene zvezde koji je završen bez poena. Adams je pogodio za tri i još jednom demonstrirao da se nalazi u sjajnoj formi.

Seriju grešaka prekinuo je atraktivnim zakucavanjem Filip Petrušev. Reprezentativac Srbije je utišao publiku u tom momentu.

Bili su to dobri minuti za mladog centra. Pogodio je Petrušev dugu dvojku, da bi već u narednom napadu preko ruke iz velike udaljenosti Nedović poentirao za tri. Nagovestio je bek potencijalno dobro šutersko izdanje, posle izvanrednog meča protiv Igokee.

Na nešto manje od dva minuta do kraja prvog kvartala na asistenciju Nikole Ivanovića, drugu trojku na meču pogodio je Nemanja Nedović. U dresu Panatinaikosa upravo je na gostovanju Makabiju postavio lični rekord u Evroligi, kada je Ponosu Izraela ubacio neverovatnih 39 poena.

Propustila je Zvezda priliku da poentira nakon nekoliko ofanzivnih skokova borbenog Luke Mitrovića i Filipa Petruševa, a dva brza prekršaja napravio je Stefan Lazarević.

Uz zvuk sirene pogodio je Boldvin, pa je prva deonica završena rezultatom 18:18.

Nastavio je Nemanja Nedović da cepa mreže u Tel Avivu. Na startu druge četvrtine postigao je treću, dalekometnu, trojku. Već tada je stigao do brojke od 11 ubačenih poena.

Kolson se ponovo razigrao i natereo je Ivanovića da zatraži tajm-aut.

Brzo je reagovala Zvezda posle kratke pauze. Nedović je prodorom poravnao rezultat na 23:23.

Nikola Ivanović je delio asistencije svojim saigračima, a Ben Bentil je do prvih poena došao uz sjajno leđno pozicioniranje u srcu reketa. Sjajna timska igra Ivanoviću je dala samopouzdanje i okuražio se da šutne preko ruke i pogodi za tri poena. Već u narednom napadu četvrtu trojku ubacio je Nemanja Nedović, pa su sada domaći reagovali tajm-autom. ‘Zapalio’ se Nedović i pokazao da spada u sam krem evropske košarke kada je bekovska pozicija u pitanju.

Serijom 12:0 Zvezda se odvojila na tada maksimalnih 23:33. Domaći nisu imali lek za Nedovića, koji je već tada postigao 20 poena. Želeo je iskusni šuter da nadoknadi propušteno u nekoliko prethodnih mečeva, kada nije bio na prepoznatljivom nivou.

Uz mnogo kontakta od strane njegovih čuvara, Filip Petrušev je pogađao u dva vezana napada. ‘Maltretirao’ je mladi centar protivnike koji nisu mogli da ga zaustave dozvoljenim sredstvima, već samo prekršajem. Ognjen Dobrić je posle dužeg vremena zasijao i podsetio na najbolje dane. Đak crveno-belih je pogodio za tri poena i ponovo doneo Zvezdi dvocifrenu prednost 30:40.

Loša rešenja domaćih nisu čudila s obzirom na kvalitet Zvezdine odbrane. Dobrić je prodorom povisio na +12, da bi već u narednoj akciji Luka Vildoza prvim poenima odveo goste na maksimalnih +14. Jasno je koliko su aktuelni šampioni Srbiji bili na visini zadatka, kada su bez poenterske podrške svog lidera stvorili dvocifrenu prednost. Greškom Bentila domaći su prišli na 34:44. Vejd Boldvin je promašio oba slobodna bacanja.

Najefikasniji igrač u redovima crveno-belih je Nemanja Nedović sa učinkom od 18 poena, jednim skokom i asistencijom. Pratio ga je Ognjen Dobrić sa 10, a Petrušev je dodao osam poena. 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter