FOTO: MerkurXtip
in

MerkurXtip SA TERENA: Nova epizoda nas vodi u Perlez! (VIDEO)

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja će, putujući po Srbiji, predstavljati klubove iz nižih liga. U emisiji možete videti Marka Grbića kako neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

Iz epizode u epizodu imate priliku da se upoznate sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a u 18. epizodi donese priču o Fudbalskom klubu Vojvodina 1928 iz Perleza, člana Vojvođanske lige – grupa Istok. Na polusezoni, Vojvodina je na 5. mestu na tabeli, a u ovom trenutku klub se nalazi u rangu takmičenja po meri.

Klupski počeci, po pričama, datiraju i pre zvanične 1928. godine, ali nažalost ne postoje podaci koji bi potkrepili te tvrdnje. Od sekretara kluba Radovana Adamova čućete koja je sve imena klub nosio kroz istoriju, o najvećim uspesima kluba, trofejima, ali i načinu funkcionisanja.

Ono čime klub može da se ponosi je veliki broj igrača iz samog Perleza, uz veoma malo onih sa strane, ali i čitavim mestom koje je uvek tu da pomogne. Posle požara koji je zahvatio svlačionice i deo službenih prostorija, krenula je obnova, a Avramov priča kako su meštani dolazili i pomagali u radovima, niko nije odbio i u tome se ogleda jedinstvo i kvalitet ovog fudbalskog kluba i mesta u celini.

Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

 

3
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Autor: HotSport

DALIĆ SE OPROSTIO OD BLAŽEVIĆA: ‘Ćiro je moj fudbalski otac! Rekao je da ćemo osvojiti Mundijal u Rusiji!’ (FOTO)

MAMIĆ SLOMLJEN ZBOG SMRTI BLAŽEVIĆA: ‘Ti si najznačajnija osoba u istoriji Dinama moj voljeni kume!’ (FOTO)