0
Fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

DALIĆ SE OPROSTIO OD BLAŽEVIĆA: ‘Ćiro je moj fudbalski otac! Rekao je da ćemo osvojiti Mundijal u Rusiji!’ (FOTO)

Objavljeno: 08.02.23 u 14:49

Cela fudbalska planeta je u žalosti!

U ranim jutranjim časovima čitav region potresla je vest o smrti legendarnog fudbalskog trenera, Miroslava Ćira Blaževića. Popularni i voljeni Ćiro (88) nije mogao dalje u borbi protiv opake bolesti.

U razgovoru za N1 oglasio se selektor Hrvatske, Zlatko Dalić, koji Blaževića smatra fudbalskim ocem.

-Pripremao nas je, ali veliki je šok, otišao je naš Ćiro. Znao sam čitavu situaciju, znao sam da ide svom kraju. Borio se, imam puno lepih uspomena, puno toga sam pošao s njim, on je moj fudbalski učitelj, mentor, fudbalski otac i čovek koji me puno zadužio, teško mi je ovo palo.Imao je šarma, energije… Bio je toliko pozitivan, svi su želeli da čuju njegove izjave, poseban je, najveći od svih nas, niko ga nikad neće dostići – istakao je Dalić.

Selektor Hrvatske je potom otkrio i kako je Blažević došao 2003. u Varaždin kada je upravo on bio sportski direktor kluba.

-Bilo mi je važno što me je tada zaštitio, dao mi je šansu da radim, postao sam i njegov pomoćni trner. Bio je moj mentor, moj kišobran i moja karijera ne bi išla ovako da nije bilo njega. Uvek je bio moja podrška i govorio da radim dobro, da on može samo da mi pomogne.I zaista, on je bio jedan od onih koji su me usmerili dao mi je šansu da budem trener.

Prognoza legendarnog Blaževića je bila vrlo optimistična, ali očigledno bolja od ostalih uoči Mundijala 2018. godine.

-Pre Mundijala u Rusiji rekao je da će Hrvatska biti svetski prvak. Malo ko mu je verovao, nisam ni ja… Ali bio je toliko optimistačan da je zarazio i sve nas. Bio je moj prijatelj, učitelj i velika podrška – konstatovao je Dalić.

Podsetimo, Ćiro Blažević je rođen 10. februara 1935. godine u Travniku u Bosni i Hercegovini. Najveći uspeh je ostvario kao selektor nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu 1998. kada su „kockasti“ stigli do 3. mesta.

Trenersku karijeru, koja je trajala od 1968. do 2015. započeo je u Švajcarskoj, a prvi klub koji je trenirao bio je FK Veve. Vodio je najveće hrvatske klubove: Dinamo Zagreb, Hajduk Split, Rijeku i Osjek. U inostranstvu se izdvajaju angažmani u: Sionu, PAOK-u, Grashoperu i Nantu.

Pored Hrvatske, Blažević je bio selektor još tri reprezentacije: Bosna i Hercegovina, Iran i Švajcarska.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter