0
Fudbal

FOTO: Twitter/@PSG_inside

PRVO SITI, PA SADA PSŽ: Pokrenuta istraga protiv francuskog velikana, sve je otkrio nekadašnji svaetnik!

Objavljeno: 07.02.23 u 19:11

Tužilaštvo Pariza je naložilo istragu.

Poznati francuski list L’Ekip, preneo je da je pokrenuta istraga protiv PSŽ-a i njegovog predsednika Nasera Al-Kelaifija, zbog navodnog prikrivenog poslovanja. Sve to, delo je nekadašnjeg savetnika Al-KelaifijaHikima Buajila, koji je krajem protekle godine prijavio svoj bivši klub.

On je otkrio da su ga isplaćivali preko teniske akademije Smeš, koja se nalazi u Dohi i nema nikvakve veze sa timom. Slična situacija dogodila se u Mančester sitiju, ali je sve to bilo na nekom višem nivou.

Roberto Mančini je primao 1.6 miliona evra kroz platu bez poreza, dok je dobijao još 1.9 miliona kao savetnik kluba Al-Džazira iz UAE. Otkriveno je i kako je izgledao tok novca:

– Mančinijeva firma „IIS“, slala bi tromesečne fakture klubu iz Mančestera, dok bi oni nova poslali Abu Dabi Junajted grupi, koju vodi šeik Mansur inače vlasnik Sitija – navode engleski mediji.

Što se tiče situacije u Francuskoj, kada u iz L‘Ekipa upitali klub o Buajilu, oni su se pravdali da on nikada nije ni bio zaposlen u Pari Sen Žermenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter