0
Fudbal

FOTO: YouTube/Screenshot

LEGENDARNI SUDIJA PRIČAO O NOVOM PRAVILU U FUDBALU: Navijači treba da razumeju VAR!

Objavljeno: 07.02.23 u 19:29

Usvojeno je ovo pravilo.

Predsednik sudijskog komiteta FIFA Pjerluiđi Kolina, pričao je danas za sajt te organizacije o komuniciranju sudija, tokom odluka posredstvom VAR-a, koje će biti dostupno navijačima u uživo prenosu. Odbor međunarodne fudbalske asocijacije IFAB, usvojio je odluku da će i na stadionu, ali i tokom TV prenosa biti predočeno objašnjenje svih sudijskih odluka u kojima učestvuje VAR.

Povodom toga, Kolina je istakao da će ovo učiniti odluke VAR-a razumljivijim svim gledaocima.

– Odlučili smo se za ovo jer smo dobili neke zahteve da odluku koju je doneo sudija nakon VAR intervencije učinimo razumljivijom za sve aktere fudbala, odnosno gledaoce na stadionu ili ispred televizije. Pošto bi jezik mogao biti jedan od problema, mislili smo da će ovo FIFA Svetsko klupsko prvenstvo biti savršeno jer je to takmičenje na više jezika, sa timovima i, naravno, gledaocima koji dolaze sa svih šest različitih kontinenata – istakao je Kolina za sajt FIFA.

Poznato je da će se ovaj projekat sprovoditi u međunarodnim takmičenjima tokom narednih 12 meseci.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter