0
Košarka

FOTO: Jao Mile/Youtube

DRAŽEN PETROVIĆ JE SVOJEVREMENO UCENIO JUGOSLAVIJU: Bilo je ili-ili, poznati trener otkrio sve detalje!

Objavljeno: 07.02.23 u 21:15

Jedan je od najboljih u istoriji evropske košarke.

Legendarni jugoslovenski košarkaš Dražen Petrović, sticajem okolnosti je sa 24 godine napustio Jugoslaviju, a te okolnosti, objasnio je poznati trener Luka Pavićević u podkastu Jao Mile. Njih dvojica su bili saigrači u Ciboni, a Pavićević navodi da su tada FIBA i NBA bile potpuno razdvojene organizacije i da je Petrović to mudro iskoristio.

U tom momentu FIBA i NBA su bili potpuno odvojene organizacije i NBA nije morao da ima dozvolu klubova iz Evrope, da bi potpisao igrače. A, Dražen je bio toliko dobar da je mogao da ode u NBA – počeo je Pavićević i dodao:

Ali, jednom kad odigraš utakmicu u NBA, onda više nisi mogao da igraš za reprezentaciju jer se to smatralo još uvek amaterskim sportom. I onda je tu napravljen jedan, da kažemo ozbiljan preokret, gde je Dražen rekao Savezu „Ako mi ne dozvolite da odem u Real Madrid, ja ću onda otići u NBA, a to nije dobro ni za koga, jer posle toga neću moći da igram za reprezentaciju.

Ipak, mnogi su to okrenuli na drugu stranu, uputivši kritike što je Dražen napustio Jugoslaviju sa samo 24 godine.

To je iskreiralo atmosferu da je Draženu data dozvola da sa 24 godine napusti zemlju, što je naravno posle toga pomerilo sve drugo. Onda već više nije bilo ni važno jer jednom kada je rat razorio sve strukture života i politike u regionu, onda je i košarka skliznula. Tako mi sad imamo decu koja odlaze sa 14 godina.

NAJNOVIJE VESTI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter