0
Fudbal

FOTO: Twitter/ManCity

PREMIJER LIGA OTVORILA ISTRAGU PROTIV MANČESTER SITIJA: Čak 100 puta su prekršili finansijski fer plej!

Objavljeno: 06.02.23 u 13:23

Mnogo propusta u redovima engleskog velikana.

Fudbaleri Mančester sitija juče su poraženi od Totenhema sa 0:1, a to nije jedina loša vest za ovaj klub. Naime, Premijer liga je optužila Siti za kršenje finansijskih pravila, a slučaj je prosleđen nezavisnoj komisiji koja će odlučiti o eventualnoj kazni.

Optužbe lige, odnose se na finansijske informacije u vezi prihoda, kao i određene detalje o plaćanju menadžera i igrača, potom profitabilnost i održivost. Svi prekršaji događali su se od 2009. do 2018. godine, dok je najintezivnije kršenje pravila bilo između 2014. i 2016. godine.

NAJNOVIJE VESTI:

Siti je pravila prekršio više od 100 puta, a Premijer liga je sada zatražial da se za svaku sezonu obezbede finansijske informacije koje daju uvid u poziciju kluba u vezi prihoda i troškova.

Postupak će biti poverljiv, nedostupan javnosti, ali će se konačna odluka objaviti na sajtu Premijer lige. Engleski mediji, navode da je vrlo verovatno da bi Mančester sitiju mogli biti oduzeti bodovi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter