0
Ostali sportovi

FOTO: Grad Beograd

PENIĆ PORUČUJE: ‘Grad posebnu pažnju posvećuje unapređenju razvoja školskog sporta’ (FOTO)

Objavljeno: 06.02.23 u 23:20

Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić sastao se sa predstavnicima Beogradske asocijacije za školski sport.

Na sastanku, koji je održan u prostorijama Beogradske asocijacije za školski sport razgovaralo se o nastavku dalje saradnje između Sekretarijata i Asocijacije i realizaciji novih programa u oblasti školskog sporta u Beogradu, kojima će se promovisati vrednosti školskog sporta grada Beograda i sporta uopšte, a koji će uključiti i nove korisnike, učenike i učenice koji do sada nisu učestvovali.

Sekretar Penić je tom prilikom istakao da je jačanje saradnje izuzetno važno, jer su fizička aktivnost i bavljenje sportom učenika jedan od najbitnijih faktora za pravilan rast i razvoj dece i da će Grad posebnu pažnju posvetiti unapređenju razvoja školskog sporta.

FOTO: Grad Beograd

Beogradska asocijacija za školski sport je prepoznata od strane Sekretarijata za sport i omladinu, kao glavni nosilac realizacije programa i projekata školskog sporta na teritoriji grada Beograda i uspešno realizuje školska sportska takmičenja u okviru Sistema školskog sporta Grada Beograda u 13 sportova, koja se održavaju od školskog preko opštinskog, do gradskog nivoa.

BAŠS takođe organizuje i Male olimpijske igre učenika, kao i takmičenje u ekstra popularnoj igri između dve vatre.

Sastanku su prisustvovali i podsekretar Nikola Rajičić, predsednik Beogradske asocijacije za školski sport Nemanja Radović, generalni sekretar Slobodan Đurić, sportski direktor Momčilo Stanojković, koordinatori za takmičenja Goran Ivković, Marko Vujadinović i Vladimir Tica. Predstavnici BAŠS su se zahvalila Peniću i Rajičiću na poseti, istakavši da je veoma važno što i gradonačelnik Aleksandar Šapić ima razumevanja za školski sport i što je deci Beograda obezbeđeno da se kroz aktivnosti BAŠS besplatno bave sportovima a i učestvuju u novih programma koje počinje da realizuje Asocijacija.

U Beogradskoj asocijaciji za sport nema stajanja. Od januara je počelo završno prvenstvo u futsalu, koje se završava 27. februara. Uskoro kreću gradska u rukometu, plivanju i karateu. Sva takmičenja su veoma masovna i apsolutbo su besplatna za sve u konkurenciji dečaka i devojčica (uzrast osnovci uzrasta peti i šesti razred, sedni i osmi razred i kategorija srednjoškolci). U sredu startuje Gradsko takmičenje u plivanju a probijena je rekord u broju prijavljenih školaraca, ukupno 208.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter