0
Evroliga

from left Mathias Lessort (L) Yam Madar, Head coach Zeljko Obradovic, Uros Trifunovic, Ioannis Papapetrou and Danilo Andjusic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and LDLC Asvel Villeurbanne on January 31, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN BEZ PREMCA U EVROLIGI: Crno-beli ispred Reala, Barse i Olimpijakosa! (FOTO)

Objavljeno: 06.02.23 u 17:22

Ključna kategorija koja govori o ubojitosti na parketu

U ovoj sezoni smo videli razna izdanja ekipe Partizana, a ono što tim Željka Obradovića radi u poslednjih mesec dana pokazuje primer koji bi mogli da prate svi ostali klubovi u Evropi.

Naime, crno-beli su trenutno najbolji tim u Evroligi kada je reč o ofanzivnoj efikasnosti, dok su sa druge starane najslabiji kada je reč o odbrani.

Strelci Partizana su na prvi pogled najagresivniji među svim ekipama u Evroligi kada se gledaju šutevi sa poludistance, gde predvode ligu sa 34% šuteva unutar „trojke“, a pored toga najefikasniji su sa 47% ubačenih šuteva sa poludistance.

Foto: Euroleague

Kevin Panter pokreće njihov obim i efikasnost u tim pokušajima, dok su Jam Madar, Džejms Naneli i Dante Egzum takođe šutirali sa poludistance iznad proseka.

I pored činjenice da su veoma slabi sa šutevima iz uglova, crno-beli su po procentu šuta za tri poena od 39.4% najbolja ekipa u Evroligi.

VESTI O PARTIZANU:

10
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter