0
Fudbal

FOTO: Instagram/gaziantepfk

MARKOVIĆ SE OGLASIO NAKON STRAVIČNOG ZEMLJOTRESA: „Izbegli smo užas sticajem okolnosti – cela Turska strahuje!“ (VIDEO)

Objavljeno: 06.02.23 u 12:39

Otkrio je šta se sve događa.

Velika katastrofa dogodila se u ranim jutarnjim časovima na jugu Turske, kada je snažan zemljotres potresao ovo područje. Mnogi objekti su potpuno srušeni, dok je do sada zabeležen i veliki broj žrtava, a o svemu tome je govorio nekadašnji kapiten Partizana Lazar Marković. On trenutno, zajedno sa Markom Jevtovićem nastupa za Gazijantep, klub iz istoimenog grada, u kome je zemljotres ostavio ogromne posledice, a u razgovoru za Telegraf, Marković otkriva detalje.

– Mi smo u redu, živi, zdravi, ali je jug Turske i grad u kome živimo i igramo – Gazijantep zadesila velika nesreća. Trenutno smo u Antaliji, samo sticajem okolnosti, jer smo posle utakmice dobili tri slobodna dana i odlučili da ostanemo sa porodicama ovde i tako smo izbegli užas. Tu je još desetak saigrača, takođe sa familijama. Ostatak ekipe, momci koji su se vratili posle utakmice ili su u našem trening centru ili, pak, u kolima, na otvorenom i u kontaktu smo sve vreme – počeo je Marković i dodao:

– Svi su jako uplašeni, zapravo cela Turska strahuje. Eto, nekoliko minuta pre nego što ste me pozvali ponovo je u Gazijantepu bio jak potres, osetio se i ovde u Antaliji i sve što mogu da kažem je da mi je izuzetno žao nastradalih, tragedije koja se dogodila i solidarišemo se sa porodicama žrtava, turskim narodom koji proživljava ovu katastrofu. Nadam se da će se sve što pre smiriti i život koliko-toliko vratiti u normalu.

Čitava Turska je sada na nogama, pa Marković i dalje ne zna koji su dalji koraci i šta će se sve dešavati.

– Vidite i sami šta se dešava, mediji, internet su prepuni užasnih slika iz Turske, vesti sustižu jedna drugu. Sam Bog nas je spasao, ne znam šta bih drugo rekao, jer mi je izuzetno žao kada čitam i gledam sve to iz Gazijantepa i ostalih gradova. Ne znamo još ništa ni u vezi sa daljim koracima, jer je cela Turska bukvalno “stala” zbog nesreće, čekamo i mi da nas obaveste šta i kako dalje – zaključio je Marković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter