0
Evropske lige

FOTO: Manchester City @ManCity/ Twitter screenshot

GNEV OSTRVA SE SRUČIO NA MANČESTER: Hoće li Siti biti izbačen iz Premijer lige zbog kršenja pravila?

Objavljeno: 06.02.23 u 18:12

Kompletna Engleska je besna na „građane“

Jedna od glavnih vesti na Ostrvu ovih dana je podatak da je četvorogodišnja istraga pokazala da je Mančester siti kriv u slučaju kršenja finansijskog fer-pleja.

Ono što je neminovo, ili bi barem tako trebalo da bude, jeste da „građanima“ sada preti drakonska kazna, a odluku će doneti oni sa najviše instance.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Naime, Mančester siti se tereti da je kršio pravila od 2009. do 2018. godine, dvostruko dužem periodu od onog zbog kog je UEFA već kaznila siti sa 30.000.000 evra i zabranom igranja u Evropi dve godine.

Posle žalbe Sportskom sudu u Lozani ova cifra je preinačena na simboličnih 10.000.000 evra, ali se ispotavilo da je zapravo reč o težem slučaju, o čemu je govorio bivši član advokatskog tima Sitija Stefan Bornson.

Optužbe koje je Premijer liga iznela protiv kluba moraju, ako budu dokazane, rezultirati izbacivanjem iz lige. Siti će za ovo angažovati sigurno 50 advokata, ali to će učiniti i Premijer liga. Sitiu ovom slučaju nema nikakvu prednost u odnosu na ligu – napisao je Bornson i dodao:

Ovakav slučaj je prevelik za trenutni pravni tim Premijer lige i nema šanse da se čitav proces završi brzo. Pretpostavljam da će proći godine i godine dok se donese konačna odluka u ovom slučaju, ali očekujem tešku kaznu – rekao je Bornson.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter