24
Evroliga

Luca Vildoza reacts during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Partizan Mozzart Bet Belgrade at Aleksandar Nikolic Hall on January 27, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

EVROLIGA PODELILA ZANIMLJIVU STATISTIKU: Zvezda je na samom vrhu elite, Partizan je tek na 13. mestu!

Objavljeno: 06.02.23 u 16:33

Ova kategorija je veoma bitna za razvoj domaće košarke

Kada govorimo o partijama domaćih igrača u klubovima Evrolige, govorimo o nečemu što je veoma bitno za razvoj lokalne košarke.

Upravo po toj kategoriji Crvena zvezda je apsolutni lider elitnog košarkaškog takmičenja na Starom kontinentu.

Naime, kod crveno-belih srpski igrači igraju čak 66.6% vremena tokom Zvezdinih utakmica, po podacima košarkaškog anatitičara Darijusa Garuolisa.

Ipak, kada govorimo o Partizanu on se nalazi tek na 13. mestu u Evroligi sa jedva 15% minutaže za srpske košakaše.

Najbliži Zvezdi je litvanski Žalgiris sa manje od 50%, tačnije 49.2%, a treći je francuski ASVEL sa 45%.

Lokalni igrači provode najmanje vremena u igri u ekipama Barselone (7.8%), Baskonije (3.7%) i šampiona Evrope Anadolu Efesa sa mizernih 1.9%.

VESTI O ZVEZDI:

13
15

24 Komentara

    • Trute tupavi vidiš li dole grafikon Evrolige nemoj da si ko Tegeltija. Znamo da ste osvojili evroligu poštujem to, nigde ne piše da smo imali veći uticaj od vas u Evroligi ili slicno. Piše o procentu domaćih igrača.

      1
      0
      Odgovori
  1. Od kad je zgazio Multietnicki FMP koji ima 3 Amerikanca, Trenera Crnogorca,Ivanovica Crnogorca, 2 Argentinca i invalide najstarije u Evroligi nema potrebe vise da igra

    5
    2
    Odgovori
    • Od kad je zgazio Multietnicki FMP koji ima 3 Amerikanca, Trenera Crnogorca,Ivanovica Crnogorca, 2 Argentinca i invalide najstarije u Evroligi nema potrebe vise da igra

      2
      2
      Odgovori
    • Cuj Senegal rece Fan ovog tima Čarls Dženkins, Bili Beron, Stratos Perperoglu, Lorenco Braun, Derik Braun, Majkl Odžo, Mohamed Faje i Džejms Gist.? Nisam znao da ste i racisti

      2
      1
      Odgovori
  2. Šta tačno naša reprezentacija ima od domaćih igrača iz czv i ko ima više potencijalnih reprezentativaca koji hoće i mogu da igraju za Srbiju??? Mitrović, Dobrić, Petrušev i Neda koji neće da igra. Avram, Smajli, Trifa, Anđušić, Koprivica, Vukčević!!! Dosta laži i spinovanja. Jeste li objavili ko je najgledaniji domaćin u EL i ko ima najmlađu ekipu?????

    14
    7
    Odgovori
  3. Ovo baš liči na onu priča kako nije važno što je Novak ubedljivo najbolji u svim merljivi parametrima, kad Federer igra lepše…u psihologiju poznato pod nazivom slatki limun!

    5
    0
    Odgovori
  4. Zaboravili ste da objavite i da je predsednik KK Crvena Zvezda apsolutni lider u Evroligi po broju gostovanja na rialiti televizijama a u kategoriji lupetanja gluposti i plasiranja laži i neistina je već sada nedostižan za konkurente kojih nema.Gde bi mu kraj bio da su mu dostupne strane televizije,pravi „domaći igrač“.

    13
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter