0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN ODNOSI 3 BODA IZ KRUŠEVCA: Loši uslovi za igru i DIjabateov prvenac u Superligi Srbije! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 05.02.23 u 16:30

Nismo videli gotovo ništa u prvom delu igre.

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Napretka iz Kruševca sa 0:1, u prvom meču prolećnog dela sezone, a ujedno i 20. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije. Jedini pogodak na meču, postigao je Fuseni Dijabate u 61. minutu i tako uz svoj prvi gol u srpskom prvenstvu, doneo crno-belima važna tri boda.

Razlog za kašnjenje ovog susreta, krio se u tome da su se vodili pregovori o odlaganju, ali je na kraju ipak odlučeno da se igra. Teren u Kruševcu je zaleđen, a u uvodnim minutima utakmice, počeo je da pada i sneg.

FOTO: STARSPORT

PRVO POLUVREME:

Prvu šansu na utakmici imao je Napredak u 7. minutu, kada je Sarić šutirao, dok ga je izblokirao Marković. Samo 2 minuta kasnije, uzvratio je Jović, posle centaršuta Dijabatea, bio je sam na petercu, ali je njegov pokušaj sprečio golman Petrić.

Malo toga smo videli u prvom poluvremenu, igračima je izuzetno teško da kontrolišu loptu, a pored zaleđenog terena, na sve utiče i hladnoća. Napredak je pritiskao u 22. minutu, imao je tri kornera za redom, ali bez neke ozbiljnije prilike.

Probudio se malo Partizan, pa je potencijalnu šansu imao u 30. minutu, nakon što je Rikardo oboren na oko 25 metara od gola. Natho je dobro centrirao, dok je nakon gužve u kaznenom prostoru, lopta ipak završila u rukama golmana domaćih.

FOTO: STARSPORT

Nastavili su crno-beli u istom ritmu, a centaršut Dijabatea 3 minuta kasnije, je ipak bio prejak za Rikarda. Muči se Fejsa pozadi, pa je u 39. minutu dopustio korner domaćima. Bio je to čak deveti udarac iz ugla za Napredak, ali gotovo da niejdnom nisu stvorili bilo kakvu šansu.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Šarić, koji je šutirao sa sedam metara ka golmanu Partizana Popoviću. Ipak, mladi čuvar mreže crno-belih je dobro intervenisao.

DRUGO POLUVREME:

U 49. minutu, Vujačić se okliznuo kao poslednji igrač odbrane, što je pokušao da iskoristi Šarić, ali je bio spor u toj nameri. Stigao ga je Filipović i izbacio loptu u korner.

Samo 4 minuta kasnije, novu šansu su imali domaći. Ljubomirac je promašio stopostotnu priliku, jer je sa peterca poslao loptu preko gola. Nakon lošeg početka drugog poluvremena, uspeo je Partizan nekako da se konsoliduje.

Dve dobre šanse uzastopno, donele su gostima i ključnu priliku za vođstvo. Prvo je u 60. minutu Partizan imao slobodan udarac sa desne strane. Natho je centrirao u centar šesnaresterca, ali je golman Petrić izbacio loptu.

Onda je minut kasnije, Rikardo zadržao loptu, prosledio ju je do Dijabatea, koji je uputio šut za 0:1. Lopta je zakačila Kerkeza, što je prevarilo Petrića, pa je od stative ušla u gol.

Stanković je u 69. minutu oprobao šut, ali je lopta zakačila Markovića, pa je golman Partizana Popović imao lak posao.

Dva minuta kasnije, videli smo i izmene. Što se tiče domaćih, teren su napustili Čečarić i Bastajić, dok su u igru ušli Rosnup i Knežević. U redovima Partizana Belić je zamenio Andradea.

FOTO: STARSPORT

Novu dobru šansu, Napredak ima u 76. minutu, kada je crno-bele spasao Filipović. Ljubomirac je sa leve strane poslao loptu u peterac, a Filipović je ispred Stankovića uspeo da spreči siguran gol. Nešto kasnije, umesto Dijabatea je ušao Menig.

U 83. minutu, videli smo tešku povredu FIlipovića. On je nakon sudara glavama ostao da leži na terenu, a doktori su odmah utrčali da mu pomognu. Radi se o rasekotini.

Natho je imao sjajnu šansu u 88. minutu, kada je prevario golmana domaćih, ali je Kerkez ipak loptu sa gol linije izbacio u korner. Uspeo je Partizan na kraju da dođe do bitna 3 boda na startu drugog dela prvenstva, a Napredak je pokazao dosta toga, pa ne bi bilo nezasluženo i da su postigli gol.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter