0
Ostali sportovi

NOVI SAD, SERBIA - JANUARY 22: Ivano Balic(L) of Croatia vies with Eduardo Gurbindo (R) of Spain during Men's European Handball Championship 2012 second round group two, match between Spain and Croatia at Spens Hall on January 22, 2012 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com ©)

IVANO BALIĆ O NEDOSANJANOM SNU: „Jednostavno nije bilo suđeno“!

Objavljeno: 05.02.23 u 14:28

Za sve je „kriv“ srpski golman

Jedan od najboljih rukometaša svih vrmena, Ivano Balić, govorio je za „Eurohendbol“ o svojoj karijeri i neosvojenom trofeju Lige šampiona.

Najbliži trofeju bio je 2005. kada je sa Portland San Antoniom poražen u finalu od Sijudad Reala, za koji je branio srpski golman, Arpad Šterbik.

Portland San Antonio dao mi je četiri prekrasne godine igranja vrhunskih utakmica u Španiji i Ligi šampiona. Nažalost, nikad nisam osvojio evropski trofej. Najbliže tome sam bio s Portlandom. U sezoni 2004/2005. stigli smo do finala nakon što smo završili prvi u grupi i usput eliminisali Ademar Leon, Barselonu i Vesprem. U finalu? Sijudad Real s vrhunskim sastavom, među kojima su Hrvati Petar Metličić i Mirza Džomba, moji reprezentativni saigrači, te jedan momak koji je odlučio utakmicuArpad Šterbik – navodi Balić.

Hrvat se potom osvrnuo na samu utakmicu, gde je njegov tim poražen ubedljivo, 62:47.

Jedino čega se sećam iz te utakmice je zid na golu Sijudad Reala. Šterbik je bio neverovatan i, ako mene pitate, on je jedan od najboljih, ako ne i najbolji golman svih vremena. U svakoj ključnoj utakmici za Sijudad Real bio je igrač utakmice. I to je ponovio toliko puta u karijeri. Obe ekipe imale su sjajne igrače, ali on je bio taj koji je pravio razliku. Mislim, dali smo samo 19 golova kod kuće protiv njih – napisao je Balić.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

 

Iako je tokom karijere dosta razmišljao o jedinom trofeju koji mu nedostaje, Ivano tvrdi da sada ne žali previše, jer kako kaže, nije bilo suđeno…

Neosvajanje Lige šampiona nije nešto zbog čega žalim. Naravno, bilo bi lepo da sam je osvojio, ali, da budem iskren, danas pomislim na to tek ako neko to spomene. No, dok sam još aktivno igrao, naravno, to mi je bilo na pameti. Pogotovo tokom poslednjih nekoliko godina moje karijere, jer sam znao da će uskoro doći kraj. Sad, kad pogledam unazad, jednostavno nije bilo suđeno – zaključio je Balić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter